Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Det handlar om barn

Foto på boken

Författare: Marie Nordström (red)
Förlag: Verbum
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 135
ISBN: 978-91-526-3538-4
Pris: 100 kr

Det handlar om barn innehåller 14 starka berättelser om barn och deras liv berättade av författare, journalister, präster och poeter. Människor som jobbar med barn, skriver om barn och värnar om barn. En av dem, Ulf Nilsson – mest känd för bilderböcker som Lilla syster kanin och Adjö, herr Muffin – har skrivit om FN:s barnkonvention på ett poetiskt och personligt sätt under titeln Konventionen om barn och ormar.

– När jag träffar barn brukar jag lämna ut lappar och be dem skriva ner vad de är mest rädda för. Ormar är nog det vanligaste svaret. Men kan det verkligen vara det barn oroar sig mest för? De ser kanske en lat huggorm en gång om året. Här låter jag ormarna stå för allt det onda som man verkligen kan känna ångest för, säger Ulf Nilsson.

På cd:n läser skådespelerskan Julia Dufvenius Ulf Nilssons text. Musik framförs av pianisten Rolf Lindblom och organisten Patrik Sandin. Den ovanliga kombinationen av orgel och piano skapar med texten tid för reflektion kring många viktiga tankar om barn och deras utsatthet.

Vinsten från försäljningen går direkt till Ersta diakonis arbete för utsatta barn och ungdomar.

| Fler

Kontakt

Ersta bokhandel
Erstagatan 1K
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 63 41

Julklappstips! 20% rabatt i Ersta bokhandel.

Julklappstips bokhandel

Gäller alla varor förutom handstöpta ljus och fram till och med den 23 december.