Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Aktiviteter

Boule

På Hannahemmet är vi måna om att skapa mötesplatser för att du ska kunna dela vardagen. Du som boende är med och påverkar hur din dag ska se ut.

De anpassade lokalerna gör det enkelt att använda ny teknik för att skapa samvaro mellan de boende, släktingar och personal, till exempel har varje avdelning sin egen iPad. WiFi finns på hela boendet.

Grönskande närområde och härlig innergård

Hannahemmet har en egen innegård med trädgård och stora inglasade balkonger med odlingsmöjligheter. Vi tar gärna promenader i det gröna närområdet till exempel till närliggande koloniområde eller gör andra planerade aktiviter utomhus. För dig som vill, har vi en härlig innergård som bjuder in till gemmensamma stunder och firanden. På vår innegård har vi en trädgård där du kan odla och plantera det du önskar.

Temadagar och högtider

På Hannahemmet uppmärksammar vi både svenska och finska högtider som till exempel Aleksis Kivis dag, Jean Sibelius dag och självklart den finska självständighetsdagen. Under sommarhalvåret har vi regelbunden musikunderhållning på innergården med professionella grupper/artister som uppträder och underhåller de boende med sång och musik. Framförande och genrer varierar från gång till gång, allt för att tillfredsställa alla boendes smak.

Aktivitetsrum

Hannahemmet har ett särskilt inrett rum avsett för aktiviteter där de boende har tillgång till diverse material, musik och spel. Här kan våra boende och personal sitta i lugn och ro och låta kreativiteten flöda.

Aktiviteter för alla

På Hannahemmet är det arbetsterapeuten Elin som håller i gruppaktiviteter såsom sittgymnastik finsk sång och musik. Tack vare den finsk-svenska inriktningen har vi bastubad som aktivitet. Varje lördag arrangeras en lördagsfest där vi äter något gott. För oss är det viktigt med de gemensamma mötena.

Det finns en särskild gruppaktivitet för herrar och damer där aktiviteterna anpassas utifrån gruppens önskemål.

 • Exempel på aktiviteter

  Damklubb
  Herrklubb
  Promenadgrupp
  Bastuklubb
  Bakningsgrupp
  Filmvisning
  Samtal med hjälp av minneslådor
  Målargrupp

 • Samarbeten

  Vi har nära samarbete med Finsk kyrka och Ersta kyrka som regelbundet håller andakter. Ung Omsorg besöker oss regelbundet vilket innebär att ett antal ungdomar kommer till verksamheten och umgås med de boende. Här möts man över generationsgränser och gör saker ihop. Två gånger om året gör vi utflykter tillsammans med Ung Omsorg.

 • Anhöriga

  Anhöriga och närstående är alltid välkomna till Hannahemmet för att delta i våra aktiviteter, utflykter och underhållning. 

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Ersta Hannahemmet

Adress:
Råckstavägen 32
Hus C, 168 62 Bromma

Telefon:
08-714 67 90

E-post:
@ Hannahemmet

Verksamhetschef 
Katarina Bergsten
Telefon: 08-714 67 90

T f biträdande verksamhetschef 
Marie Biaudet 
Telefon: 072-143 92 19

Enhetschef 
Klara Astros 
Telefon: 073-867 66 82