Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Aktiviteter

Som boende på Linnegården är du med och påverkar din vardag. Det är ditt intresse som styr vilka aktiviteter vi arrangerar här. Vår aktivitets- och kulturassistent Pille Möttus inspirerar personalen på avdelningarna och håller själv i många olika aktiviteter.

Trädgård Linnégården

Varje dag händer det något roligt på Linnégården och vi har ett schema för aktiviteter med olika inriktningar. Vi har planerade utevistelser såsom promenader i närområdet, längre utflykter och samvaro på gården. Varje våningsplan anordnar utflykter till restauranger, caféer och olika natursköna områden. Som boende hos oss har du avsatt tid för fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand en gång i veckan.

Inspiration som speglar årstiden

Det är viktigt att våra aktiviteter speglar årstiden. Under sommarhalvåret har vi sommarcafé varje dag med hembakat på gården. Det är mycket uppskattat och välbesökt av både boende och anhöriga. Till sommaren hör även utflykter och picknik i det gröna. På vintern blir det mer inomhusaktiviteter och kvalitetsfilmer på stor bioduk. Varje höst riggar vi upp en egen liten skördemarknad i entrén där man kan skåda och känna årets skörd. På våren kan man hjälpa till med pyssel i trädgården på innergården.

Temadagar och högtider

På Linnégården uppmärksammar vi högtider och aktuella händelser som årets Nobelpris, kungliga bröllop och födslar. På tisdagar har vi temadagar där vi har olika kulturella teman och ofta någon form av underhållning. Då kommer professionella grupper/artister som uppträder och underhåller våra boende med sång och musik. Framförande och genrer varierar från gång till gång, allt för att tillfredsställa just din smak.

Varje december ordnar vi vår egen Nobelmiddag på Linnégården. Du som boende bjuds på en trerättersmiddag med bubbel till att dricka. En vacker dukning höjer kvällens feststämning. Två gånger om året bjuder vi dessutom in till stor fest våra boende och anhöriga, vid jul och midsommar.Två gånger i månaden kommer Ersta kyrka till Linnégården och håller gudstjänst.

Ett sinnesrum för stimulans

På Linnégården har vi inrett ett speciellt sinnesrum – det vita Snoezelen-rummet, inspirerad av den holländska snoezelenmetoden, där de boende erbjuds sinnesstimulering med hjälp av olika effekter. Genom att stimulera syn, hörsel, lukt, smak och känsel i en kravlös miljö kan man erbjuda en demenssjuk person stimulering utan intellektuell ansträngning. Den trötta hjärnan får vila från den ofta överstimulerande miljön hon normalt befinner sig i.

Våra aktiviteter

Vi har återkommande mys på fredagskvällarna, lördagsfester och kyrkkaffe i samband med gudstjänster. För oss är det viktigt med omsorgsmåltider som intas i små grupper och som skapar en så genuin måltidsmiljö som möjligt.

 • Exempel på gruppaktiviteter

  Allsång.
  Aktivt musiklyssnande med presentation av låten. Deltagarna berättar om sina associationer.
  Sittgympa och dans.
  Bakning där du som boende är delaktig.
  Spel, bingo och frågesport.
  Trädgårdsgrupp.
  Manikyr /nagelvård
  The-dans
  Café Linné måndag-fredag

 • Exempel på individuella aktiviteter

  Taktil massage (hand- och huvudmassage).
  Se på foton i böcker eller fotoalbum och samtala kring dem.
  Läsa tidning tillsammans och diskutera dagens händelser.
  Stillsam promenad i parken bredvid.
  Baka.

 • Samarbeten

  Varje söndag får vi besök av Ung Omsorg. Ett antal ungdomar kommer till verksamheten och umgås med våra boende. Här möts man över generationsgränser och gör saker ihop. Två gånger om året gör vi utflykter tillsammans med Ung Omsorg. Vi sambearbetar även med volontärer, Manilla skolan och förskolebarn från Grevlingen som sätter guldkant på de boendes tillvaro. Oscars Hemkyrka besöker Linnegården en gång i månaden.

 • Boenderåd

  En gång i månaden samlas boende från varje enhet för att gemensamt diskutera aktivitetsarbetet på Linnegården. Här får du som boende komma med förslag och önskemål. 

 • Anhöriga

  Anhöriga och närstående är självklart välkomna att delta i våra aktiviteter, utflykter och underhållning. Vi bjuder också in till anhörigträffar och anhörigstöd i form av samtalsgrupper. Det finns samarbete med präst och diakon som träffar anhöriga i grupp och även individuellt. Vi ger även ut nyhetsbrev varje månad till boende och anhöriga.

  Kontakta Linnégårdens kultur- och aktivitetsassistent, Ann-Sofie Öhrn , om du har frågor, tips eller idéer angående våra aktiviteter.

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Ersta Linnégården
Linnégatan 61
114 58 Stockholm

 

Verksamhetschef:

 Anna Lidback

Telefon:
08-508 10 501, 070-484 35 61

Biträdande verksamhetschef Gunilla Flodin
Telefon: 08-714 63 12

Enhetschef:Bozena Jansen
Telefon: 070-484 35 41

Tf enhetschef Katarina Levi

Sjuksköterska expedition telefon: 070-484 35 37

För visningar kontakta enhetschef.

 

E-post:
@ Linnégården