Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Mariahemmet boendemiljö

Som boende på Mariahemmet får du en egen trivsam lägenhet där du kan njuta av tillvaron. För dig som vill ha gemenskap finns det många gemensamma utrymmen såsom kök, matrum, vardagsrum och en stor inglasad balkong.

Visningslägenhet

Mariahemmets gruppboende har totalt 83 lägenheter för personer med demenssjukdom och för personer med vård- och omsorgsbehov. Fastigheten är helt nyrenoverad och anpassad för att göra livet så enkelt som möjligt, både för dig som boende och för vår personal.

Våra lägenheter

För oss på Mariahemmet är det viktigt att du som bor hos oss ska känna en stark hemkänsla. I alla lägenhetr finns höj- och sänkbara sängar men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar vilket vi tror stärker hemkänslan. Lägenheterna är cirka 28 kvadratmeter stora och har rymligt badrum på cirka 8-9 kvadratmeter, pentry och balkong. Varje våning har ett gemensamt kök, matrum och vardagsrum som 9-10 boende delar på och där finns det också en stor inglasad balkong. 

Platserna är fördelade på följande vis:

  • 38 platser för personer med demenssjukdom
  • 45 platser för personer med vård- och omsorgsbehov

Grönskande innergård

Mariahemmet har en vacker lummig grönskande innergård där man kan sitta och njuta av växtlivet och dofterna. Under säsong är innergården ett andra vardagsrum som ofta används av våra boende. På vår innergård brukar vi grilla, lyssna på musik, fika med nybakat och njuta av gemenskapen.

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Ersta Mariahemmet
Åstorpsringen 26
121 31 Enskededalen

Tf verksamhetschef
Ulrika Blumfelds
Telefon: 08-714 64 03

Tf enhetschef Lajde Blakaj
Telefon: 0704-81 74 62

Tf enhetschef
Ann-Cristine Norevik
Telefon: 08-714 65 08

Telefon:
08 714 61 00 

E-post:
@ Mariahemmet