Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Inriktning

Näsbyparks Parkinsonboende är Sveriges enda profilboende för personer med Parkinsons sjukdom eller Parkinsonliknande sjukdomar. Boendet består av 36 moderna lägenheter med dygnet-runt-vård och är beläget i Näsbyparks Centrum, verksamheten startades 2003. Boendet drivs i egen regi av Ersta diakoni, Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg.

Boendet är utformat utifrån den senaste forskningen om sjukdomen och startades i samråd med Parkinsonförbundet som boendet fortfarande har ett nära samarbete med. Anpassningar har exempelvis gjorts med färgsättningar på väggar och golv för att underlätta orientering i lokalerna.

Hos oss finns specialistkompetens och förståelse för att hantera de komplicerade problem som personer med Parkinsons sjukdom i avancerat stadium uppvisar. Medicineringen är individuell och dosintervallen kan variera under dygnet men även kombinationen av läkemedel och måltider måste beaktas. Hos oss möter du både kunskap och förståelse för alla dessa problem och vi hjälps åt att hitta fungerande individuella lösningar.

Boka in ett besök hos oss

Vi är medvetna om att ett beslut att flytta från den invanda miljön i hemmet till ett boende innebär en stor förändring i en människas liv liksom för anhöriga. För att i någon mån ge svar på dina frågor är du välkommen att boka in ett besök hos oss och se våra lokaler och vad vi kan erbjuda dig och din anhörig. Kontakta boendekoordinator eller verksamhetschefen för information och tid för besök.

Skriv ut