Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Gustaf Sjökvist kammarkör byter hemmascen

Fram till i våras har Storkyrkan i Stockholm varit hemmascen för Gustaf Sjökvists kammarkör. Nu välkomnar Ersta diakoni denna framstående kör till Ersta kyrka och startar samtidigt en ny spännande konsertserie.

Gustaf Sjökvist kammarkör, under ledning av Gustaf Sjökvist, är en av landets mest kända och välrenommerade körer. Förutom framträdanden i Storkyrkan har kören haft en omfattande verksamhet på olika scener i Sverige såväl som internationellt De har också samarbetat med olika artister som till exempel Barbara Hendricks och The Real Group. Körens hemmascen har varit Storkyrkan i Stockholm, samma kyrka där Gustaf Sjökvist varit domkyrkoorganist. Från och med i höst byter kören hemmascen.

-Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Gustaf Sjökvist och hans kammarkör börjar samarbeta med oss. Säger Stefan Nilsson, direktor för Ersta diakoni. Detta kommer att utveckla vår kyrka och musik- och konsertlivet kommer att få en ny spännande inriktning.

-Jag tycker att det ska bli spännande att byta från den stora akustiska miljön till det något mindre kammarmusikformatet. Vi ser verkligen framemot att få etablera oss i Ersta kyrka, denna fantastiskt vackra kyrka i den mest underbara av alla Söders miljöer. Vi hoppas också att kunna erbjuda kyrkans musikintresserade spännande program, kanske också locka hit några från vår tidigare publik i Storkyrkan." Säger Gustaf Sjökvist, dirigent och hovorganist.

Premiärkonserten äger rum den 18 september klockan 16 i Ersta kyrka. Vid konserten kommer kören att tillsammans med skådespelerskan Alexandra Rapaport tolka poeten Tomas Tranströmer som i år fyller 80 år. Detta är också inledningen på en serie konserter under rubriken "Musik som gör skillnad" där en del av intäkterna kommer att tillfalla Ersta vändpunkten och Ersta barnrättsbyrå, två av Ersta diakonis verksamheter. Fem ytterligare konserter är planerade med artister som Karl-Magnus Fredriksson, Staffan Scheja, Per Ragnar, Jeanette Köhn och Matilda Paulsson.

För mer information:
Ersta diakoni www.erstadiakoni.se
Gustaf Sjökvists kammarkör www.gskk.com

Patrik Sandin, konstnärlig ledare
Patrik.Sandin@erstadiakoni.se
Telefon 070-484 35 78

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni