Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Hallå där, Anders Thorell

överläkare och forskningschef på Ersta sjukhus, som i dagarna har utnämnts till professor i kirurgi vid Karolinska Institutet!

Anders ThorellStort grattis! Hur känns det?

Tack så mycket, det känns förstås bra.

Du blir därmed Ersta sjukhus enda professor, vad innebär det för sjukhuset?

Jag tror att det är mycket positivt för Ersta sjukhus att vi nu får en än mer tydlig akademisk profilering och ett närmande till Karolinska Institutet på detta sätt. Det ger helt klart en ännu större legitimitet till det forsknings- och utvecklingsarbete som vi kontinuerligt bedriver.

Får du några andra arbetsuppgifter i och med den nya tjänsten?

Egentligen inte, eftersom jag redan sedan tidigare haft i uppgift att under 25 procent av min tid att ägna mig åt forskning, såväl praktiskt som administrativt i min position som chef för forskningsenheten på Ersta sjukhus. I övrigt är jag ju överläkare på kirurgkliniken till 75 procent och det påverkas inte av detta.

Hur ska du fira?

Det blir nog ganska lugnt tillsammans med de närmaste. Sen är det tillbaka till 'business as usual'!

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni