Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Nordens enda barnhospice blir nästan dubbelt så stort

Ersta diakoni har bedrivit vård för barn och ungdomar i livets slutskede på Lilla Erstagården i Nacka sedan 2010 och har för närvarande plats för fem patienter. I och med SLL:s beslut som togs på Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i går eftermiddag planerar Ersta diakoni för en utbyggnad.

 Om allt går som det är tänkt står det nya barn- och ungdomshospicet klart i slutet av nästa år, och då kommer åtta barn och ungdomar att kunna vårdas här.

- Det är glädjande att vi nu har fått klartecken från SLL, säger Stefan Nilsson direktor på Ersta diakoni. Eftersom vi bedriver en verksamhet som inte finns på andra ställen i Sverige, betyder det att efterfrågan på platserna på Lilla Erstagården stundtals kan vara stor. 

Vården på Lilla Erstagården är personalintensiv och därför arbetar Ersta diakoni som en självklar del med arbetsmiljön för dem som arbetar där.

- En god arbetsmiljö ger förutsättningar för våra kompetenta medarbetare att driva och utveckla kvaliteten och patientsäkerheten på Lilla Erstagården, säger Stefan Nilsson.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni