Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Unik musik säljs till förmån för utsatta barn och ungdomar

En unik kombination av orgel och piano som samspelar i kända och mindre kända musikstycken inramar en tankeväckande text av författaren Ulf Nilsson. Allt återfinns på en cd som Ersta diakoni ger ut i samband med Erstadagen den 7 september. Vinsten från försäljningen går direkt till Ersta diakonis arbete för utsatta barn och ungdomar.

Den 7 september klockan 12.30 håller Ersta diakoni releasekonsert i Ersta kyrka i närvaro av författaren Ulf Nilsson. På konserten framför pianisten Rolf Lindblom och organisten Patrik Sandin utvalda stycken från cd:n och skådespelaren Julia Dufvenius framför delar av Ulf Nilssons text. Konserten är kostnadsfri.

2012 gav Ersta diakoni ut boken "Det handlar om barn" som innehåller 14 starka berättelser om barn och deras liv, berättade av författare, journalister, präster och poeter. Människor som jobbar med barn, skriver om barn och värnar om barn. En av dem, Ulf Nilsson – mest känd för bilderböcker som Lilla syster kanin och Adjö, herr Muffin – har skrivit om FN:s barnkonvention på ett poetiskt och personligt sätt under titeln "Konventionen om barn och ormar".

- När jag träffar barn brukar jag lämna ut lappar och be dem skriva ner vad de är mest rädda för. Ormar är nog det vanligaste svaret. Men kan det verkligen vara det barn oroar sig mest för? De ser kanske en lat huggorm en gång om året. Här låter jag ormarna stå för allt det onda som man verkligen kan känna ångest för, säger Ulf Nilsson.

På den nya cd:n läser skådespelerskan Julia Dufvenius Ulf Nilssons text. Musik framförs av pianisten Rolf Lindblom och organisten Patrik Sandin. Den ovanliga kombinationen av orgel och piano tillsammans skapar med texten tid för reflektion kring många viktiga tankar om barn och deras utsatthet.

Vill du veta mer?
Anna Lassen
Chef kommunikation och insamling
076-720 85 38, anna.lassen@erstadiakoni.se

Patrik Sandin
Konstnärlig ledare Ersta kyrka
08-714 65 89, patrik.sandin@erstadiakoni.se

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni