Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Lekfull konst för svårt sjuka barn

Nyhetsbrev nr 2

Stina Wirsén och Tor Svae fick i uppdrag att skapa en tillgänglig lekmiljö för alla barn.

På Lilla Erstagårdens hospice för barn och unga är miljön helt anpassad för de svårt sjuka barn som vårdas där, men även för syskon som ofta befinner sig i rummen. När verksamheten flyttade till nybyggda lokaler för ett par år sedan fick Stina Wirsén och Tor Svae i uppdrag att skapa en tillgänglig lekmiljö för alla barn. Stina Wirsén är en av Sveriges mest kända illustratörer, författare och konstnärer och många av hennes omtyckta böcker för barn tar upp stora ämnen och svåra frågor. Konstnären Tor Svaes miljöer på Junibacken och i lekparker som Mulle Meckparken har glatt många leksugna barn genom åren.

Att få arbeta med en miljö för de barn som vistas på Ersta har varit berikande och fördjupande, säger Stina Wirsén om uppdraget. Personalen har visat ett stort förtroende, de har delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Tor och jag har skapat miljöerna för de sjuka barnen, för deras familjer, i dialog med Erstas personal.  Jag hoppas och tror att miljöerna har en stimulerande verkan för dem som vistas på Ersta. Tack Ersta för förtroendet.

Konstutsmyckningen har kunnat göras tack vare bidrag från Familjen Erling-Perssons stiftelse.

 

Illustration: Stina Wirsén 

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni