Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Hennes aktieutdelning hjälper utsatta kvinnor och barnAnn Stern - Skänker sin aktieutdelning

"Att skänka sin aktieutdelning är ett enkelt sätt att kunna ge lite till."

När Ann Stern flyttade tillbaka till Sverige efter 12 år i USA blev hon tillfrågad om hon ville sitta med i Ersta diakonis dåvarande rådgivargrupp för insamling. Med erfarenheter från ett land som har filantropi som en naturlig del i sin kultur kunde hon bidra med ett annat perspektiv. Uppdraget ledde till ett eget engagemang i Ersta diakonis verksamheter och att skänka bort aktieutdelningen har varit självklart för henne.

– De flesta tror nog att det är krångligare att ge bort sin aktieutdelning än vad det faktiskt är, säger hon när vi träffas. Det man behöver göra är att kontakta sin bank och fylla i särskilda papper. Dessa ska vara banken tillhanda senast en vecka innan bolagsstämman. Resten sköter banken.

Ann Stern vet vad hon pratar om. Sedan 2008 har hon bland annat bidragit till Ersta Flickhem, Hospice och förra året till Ersta Fristad. Hit kan kvinnor och barn från hela landet som är utsatta för våld i en nära relation komma för att få skydd, stöd och behandling. Även kvinnor utsatta för hedersrelaterat våld samt trafficking kan komma till boendet.

– Jag brukar fråga var pengarna behövs bäst innan jag bestämmer vilken verksamhet jag vill skänka till, säger Ann Stern. Jag har haft möjlighet att besöka alla verksamheter och är imponerad av det arbete som görs. Personalens professionalitet i kombination med värme och omtanke gör att vården håller hög kvalitet. De ser människan i den utsatta situationen och jag vet att de pengar jag skänker gör nytta.

Foto: Patrik Pettersson

| Fler

Kontakt

Givarservice
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 60 94
@ givarservice