Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

De gav bort ett leende till julArne Wallström - Helenius Ingenjörsbyrå AB

"Det är viktigt för oss som företag att kunna hjälpa till och bidra till Ersta diakonis verksamhet."

Helenius Ingenjörsbyrå AB har stöttat Ersta diakoni sedan 2011, senast med en julgåva till Pelarbackens tandvård för hemlösa. Arne Wallström som är VD för Helenius berättar hur allt började.

– Vi bestämde oss för att istället för att ge bort julklappar och skicka julkort till kunder, ville vi skänka julpengarna till ett gott ändamål. Vi trodde att kunderna och medarbetarna också skulle uppskatta det. Det var viktigt för oss att välja en verksamhet som vi verkligen trodde på och där vi kunde känna oss säkra på att pengarna skulle användas på ett bra sätt. Vi läste på om olika organisationer och till slut föll valet på Ersta diakoni. Vi tyckte att värdegrunden kändes rätt.

Initiativet har tagits emot väl. Arne Wallström berättar att samma dag som vi ses så har en kund på besök uttryckt uppskattning över julgåvan till Pelarbacken. Estelle Vallejo, ekonomiansvarig på Helenius, fyller i att personalen också pratade om gåvan kring jul. De är ense om att det är viktigt att kunna bidra på olika sätt och Ersta diakoni är inte den enda verksamhet som de stödjer. Helenius sponsrar också idrott för ungdomar i utsatta områden.

Även internt tar företaget ansvar. De har startat Helenius Academy vars program syftar till att utveckla och coacha medarbetarna. Och det är tydligt att de anställda är viktiga. När jag frågar Arne Wallström om det är något särskilt i företagets femtioåriga historia som han vill lyfta fram så svarar han:

– Ingen särskild händelse utan snarare alla fantastiska människor som arbetar här och har arbetat här och naturligtvis alla våra fantastiska kunder.

Foto: Petter Karlberg

| Fler

Kontakt

Givarservice
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 60 94