Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Företagen som stödjer Ersta Fristad i jul

I kvarteren runt Erstaklippan på Södermalm i Stockholm finns många företag med stort hjärta. I jul är de med och stödjer Ersta Fristads barnverksamhet på olika sätt. Det är vi mycket glada för. 

Barnen som kommer till Ersta Fristad har flytt tillsammans med sina mammor från familjer med allvarligt våld. Ibland har papporna, eller männen som mamman levt med, misshandlat dem direkt, ibland har de sett när mamman blivit misshandlad, ibland har de funnits i rummet intill när misshandeln pågått. Att ligga i mörkret med sina egna bilder av vad som händer och vara rädd att mamma ska dö, kan vara värre än att vara närvarande. 

Det är djupt traumatiska upplevelser som barnen som kommer till Ersta Fristad bär med sig. Barnverksamheten ger dem en trygg miljö där de kan möta barn i liknande situation, en struktur i vardagen och möjlighet att bearbeta sina upplevelser. Den är helt finansierad av gåvor och bidrag och därför är företagens engagemang extra viktigt. Den särskilda barnverksamheten är viktig för att barnen ska hitta en trygghet igen, men det är ovanligt att det finns en sådan på skyddade boenden.

För att stödja barnverksamheten säljer Chokladfabriken en ask och en chokladkaka där ett bidrag per produkt går till Ersta Fristad. I den här intervjun berättar en av grundarna, Ellinor Isaksson, mer om företaget och deras stöd. 

Urban Deli vid Nytorget ger en julgåva och kommer att ha information om insamlingen på sin restaurang. Hos Cajsa Warg säljs kokböcker till förmån för Ersta Fristad och hos Olja & Oliv finns en julkorg till försäljning där ett bidrag från varje såld korg går till barnverksamheten. Bladverket säljer Amaryllis och Di Lucas restaurang kommer att ge ett bidrag per lunch under vecka 51.

ICA Matmäster på Folkungagatan har tagit fram skyltning både på golv och i tak för att stödja insamlingen. Även hos Delselius kommer det att finnas information. 

Dessutom stödjer Freys Hotell, som har stött Ersta diakonis olika verksamheter i många år, julinsamlingen. Och har du fått ett utskick från Apotea med ett flygblad om insamlingen beror det på att de också hjälper oss.

Varmt tack alla företag för att ni stärker barn som utsatts för våld i familjen!

Apotea
Bladverket
Cajsa Warg
Chokladfabriken
Delselius
Di Luca
Freys Hotel
ICA Matmäster
Olja & Oliv
Urban Deli Nytorget

Skriv ut