Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Islandsresa

En av våra flickor har skrivit om sin upplevelse av vår årliga Islandsresa.

Ett liv man inte lever hemma

Min första kväll på Island var helt magisk. Jag och en annan tjej satt i badtunnan som fanns på gården vi bodde på. Det är svårt att beskriva känslan när man såg norrsken mitt ute i ingenstans, det var helt vindstilla och mörkt ute men en fantastisk vy.

Tidigt nästa morgon kom en buss som skulle plocka upp oss och köra oss till Sandra som vi var på besök hos. Det var en sådan härlig känsla att komma ner till stallet hos Sandra - det kändes som man hade kommit hem, det var väldigt fint och ordningsamt. Hästarna går inte att beskriva. De var så vackra på så många olika sätt. Hästen som jag fick var en skimmel. Skimmel betyder vit häst och hon hette Perkla som betyder pärla på isländska.

När alla hade fått sina hästar var det tid för ett underbart äventyr till häst med mycket skratt och glädje och vi gav oss ut på de stora grässlätterna på Island. Det var en sådan vacker utsikt över berg, sten, hav. Vi töltade iväg i världens fart, det gick fort men jag kände verkligen när hästen tog sina steg under mig. Helt otroligt att de kan bära en människa och sig själv uppför backar och genom vatten!

När vi kom upp på en liten platå såg vi ut över havet och solen lyste upp hela viken inne i Akyreri. Utsikten var helt otrolig! Luften var så himla härlig och man kände verkligen doften från havet. Helt plötsligt var det tid att rida hem igen, men jag ville stanna kvar för evigt för jag kände mig så fri - bara jag och hästen, ingen annan. Den känslan kommer jag hålla kvar för evigt!

Det kändes som vi flög fram genom världen - det var bara jag och hästen mot allt som fanns runt omkring oss.

Senare på kvällen satt jag i badtunnan igen och tittade upp mot stjärnorna och undrade om det var någon som tittade ner på mig och hjälpte mig när jag mådde dåligt och hade svaren på varför……”

| Fler

Kontakt

Ersta Flickhem
Box 4619
116 91 Stockholm