Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Konsert om våren

Emma Kirkby

Välkommen till en eftermiddag och kväll med The Nordic Baroque Band och världssopranen Dame Emma Kirkby som liksom våren själv sprudlar, förskönar, fördjupar och förundrar!

Denna dag får vi njuta av två konserter i en. The Nordic Baroque Band avslutar sin säsong i frustrationens möjligheter. Efter en kortare paus med möjlighet till fördjupning i ämnet och förfriskningar i vårsolen tar den internationella världssopranen Dame Emma Kirkby vid och tillsammans med den lika framstående lutenisten Jakob Lindberg bjuder de oss på en resa genom Europa med musik av bland andra Dowland, Danyel och Caccini.

Söndag 7 maj klockan 16:00
Frustration!
The Nordic Baroque Band
Monica Schmidt Andersen blockflöjter
Sören Storm violin
Johannes Jacobsson violin
Jeanette Eriksson violin/viola
Magnus Malmros cello

Mellan konserterna.
Bernt Malmros kåserar över temat: Frustration som inspiration till musikalisk skapande. Möjlighet att köpa lite förfriskningar.

Klockan 18:00
Like as the Lute
Dame Emma Kirkby sopran
Jakob Lindberg luta

Dame Emma Kirkby räknas som en ikon inom den tidiga musiken. Bl.a. har hon av BBC-Music Magazine röstats fram som en av världens 10 främsta sopraner genom tiderna. Hon har även erhållit titeln Dame av det Engelska kungahuset. Emma finns representerad på över hundra skivinspelningar med allt från musik av den medeltida mystikern Hildegard av Bingen till italienska madrigaler och verk av Mozart, Haydn och Bach. Emma turnerar ständigt runt om i världen.

Jakob Lindberg anses som en av de främsta lutenisterna i världen och han har spelat i nästan alla länder i Europa, i Japan, Ryssland, Georgien, Mexico, Kanada, Australien, Korea, Kina och USA. Vid sidan om sin konsertverksamhet undervisar Jakob vid Royal College of Music i London.

 

| Fler

Kontakt

Ersta kyrka
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1 inne på gården

Telefon 08-714 61 00

Öpettider
Vardagar mellan 08:00-16:00
Lördagar och söndagar i samband med förrättning,
konsert och gudstjänst

Biljettinformation

Förköp
Biljetter säljs via tickster.se (förköpsavgift tillkommer) eller genom besök hos Ersta hotell och konferens, Erstagatan 1K. Öppet vardagar 08:00-16:00 och 30 minuter innan konsertstart.

Biljettpris  gäller entré till hela dagen
Onumrerad biljett parkett 300 kr.
Onumrerad biljett läktare rad 2, 200 kr.
Onumrerad biljett läktare rad 3, 100 kr.