Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Stockholms mest specialiserade mag- tarmmottagning!

Har du en inflammatorisk tarmsjukdom (IBD)? Då kan du få specialistvård hos oss på Ersta gastroenterologimottagning. Vi behandlar även leversjukdomar, malabsorption, celiaki och andra mag- och tarmsjukdomar.

Hand på mage

Gastroenterologimottagningen på Ersta sjukhus erbjuder allt från endoskopiundersökningar till medicinsk dagvård med inriktning på inflammatoriska tarmsjukdomar. Vi tar emot och behandlar patienter med komplicerade sjukdomstillstånd. Hos oss arbetar läkare och sjuksköterskor med specialistutbildning inom gastroenterologi samt psykologer, dietister och sjukgymnast. Du som har IBD kan även få utbildning om sjukdomen hos oss.

Specialister på mag- tarmsjukdom

Vi som arbetar på mottagningen är erfarna specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer och dietister. Vi satsar på vidareutbildning och utveckling av vår personal. Inom vår verksamhet finns också dietist, psykolog och sjukgymnast. Vi har också ett nära samarbete med sjukhusets mag-tarmkirurger, nutritionsmottagning, röntgenavdelning och endoskopienheten som är en av de största i Norden.

Vår huvudsakliga verksamhet består av planerade mottagningsbesök, men vi har även en dagvårdsavdelning där vi kan ta emot patienter på kort varsel för bedömning och behandling. Patienter med svåra skov av inflammatorisk tarmsjukdom kan vårdas inneliggande på vår avdelning.

Prioriterade patientgrupper

Vi har ett stort remissinflöde och för att kunna utnyttja mottagningens kompetens prioriterar vi följande patientgrupper:

  • Patienter med fastställd eller misstänkt inflammatorisk tarmsjukdom.
  • Patienter med leverpåverkan i behov av specialistbedömning där slutenvård inte krävs.

Vi behandlar

På gastroenterologimottagningen behandlar vi inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, såsom Crohns sjukdom, ulcerös kolit, mikroskopisk kolit, leversjukdom, malabsorbtion och celiaki (glutenintolerans).

Inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, (inflammatory bowel disease) är ett samlingsnamn för inflammatoriska sjukdomar i tarmen. Den ska inte förväxlas med IBS (irritable bowel syndrome), som är mindre allvarligt.

De två i särklass vanligaste formen av IBD är Crohns sjukdom följt av ulcerös kolit och den mer ovanliga formen mikroskopisk kolit. Alla inflammatoriska tarmsjukdomar är automimmuna. Det innebär att vårt immunförsvar angriper den egna kroppen och ger inflammation och så småningom vävnadsskador.

IBD behandlas i första hand på mag-tarmmottagningen av våra specialistläkare där, gastroenterologer.

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Gastroenterlogmottagning

Postadress
Box 4619

116 91 Stockholm

Besöksadress
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44

Öppettider
Måndag till fredag klockan 08.00-16.00

Ring oss
Telefonnummer: 08- 714 62 41
mån-fre 08.30-14.30
 

När du ringer till oss får du en bokad tid som vi kontaktar dig på under dagen.

Skriv till oss
Du kan avboka ditt mottagningsbesök via 1177 Vårdguidens e-tjänster
.