Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Egenvård

Vi vänder oss med denna sida främst till de av våra patienter som tidigare varit med om meditationer, mindfulness- och kroppskännedomsövningar som del av sin behandling på psykiatriska kliniken. För andra kan detta ge en möjlighet till inblick i hur vi arbetar med dessa behandlingar.

Nedan finner du inspelade meditationer som har genomförts med olika grupper. Dessa guidningar är inspelade under övningar eller framför datorn och är ej redigerade, vilket innebär en del bakgrundsljud och felsägningar. Vår förhoppning är att dessa inspelningar skall hjälpa er att fortsätta genomföra de övningarna som vi tidigare gjort på mindfulnesskursen och fokusera på valda kroppsdelar, förnimmelser, tankar eller rörelser. Syftet med meditation är inte att uppnå total avspänning utan snarare att medvetet och närvarande se saker för vad de är, både hos oss själva och i omgivningen. Fortsättningsvis lär vi oss att hålla våra inre reaktioner med utrymme och medkännande medvetenhet.

Meditationer mindfulnesskurs

Meditation introduktion 01:08 min
Andrum 05:55 min
Meditation i andningen 10:55 min
Meditation 30:30 min
Kroppscanning introduktion 02:23 min
Kroppscanning kort 15:09 min
Kroppscanning lång 38:51 min
Yoga, introduktion 02:00 min
Liggande yoga 36:31 min
Stående yoga 33:36 min

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Psykiatriska kliniken (upphörde den 28 december 2018)

Växel 08-714 62 70