Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Sarahemmet!

Ersta Sarahemmet är beläget på Storkällans väg 2 i Älta och vi välkomnar dig vamt till vårt nybyggda, trivsamma vård-och omsorgsboende. 

Boendet ligger i anslutning till naturreservat och friluftsområde och har en trivsam utemiljö med vacker trädgård och snart egna höns. Har du husdjur får de naturligtvis följa med till Sarahemmet när du flyttar in.

Fokus ligger på trivsam samvaro och harmoniska dagar i speciellt anpassad inne- och utemiljö.  Innergård, uteplatser, trädgård, djur och terrasser ger enkel tillgång till uteliv. Även god måltidsmiljö, modern teknik och innovativa lösningar står i fokus. Boendet har 54 platser. 

Hur du får plats på Sarahemmet

Sarahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med ett så kallat biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du därför kontakta din kommun. Därefter kan du välja Sarahemmet som det boende du önskar.

Välkommen att kontakta t f verksamhetschef Katarina Bergsten på telefon 08-714 67 90 om du vill komma och titta på Sarahemmet. 

Du som bor i Nacka kommun

Kontakta biståndshandläggare på Äldreenheten för att göra en ansökan om särskilt boende. Telefon: 08-718 80 00

Du som bor i Stockholm stad

Kontakta Äldre direkt Telefon: 08-80 65 65 E-post: aldredirekt.service@stockholm.se

Du som bor i annan kommun

Enligt Socialtjänstlagen har du rätt att flytta till vilken kommun du vill. Du kan vända dig till biståndshandläggare i Nacka kommun för att lämna in en ansökan. Du kan också ansöka om särskilt boende i din nuvarande hemkommun som i vissa fall kan betala en plats på Sarahemmet.

För mer information se även:

seniorval.se

nacka.se

stockholm.se

Skriv ut