Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Coronaviruset – information till dig som ska besöka Ersta sjukhus

OBS: Viktig information om provtagning av covid-19 på Ersta sjukhus >>

Till anhöriga och besökare

För att hindra smittspridning är besök till patienter på sjukhuset förbjudna. Tack för visad hänsyn och välkommen att kontakta verksamhetschefen för respektive verksamhet vid frågor. 

Till patienter med inbokat besök på Ersta sjukhus

Om du har feber eller luftvägssymtom som hosta, andningsbesvär eller halsont ska du inte komma till Ersta sjukhus. Det gäller även om symtomen är lindriga. Vi behöver då boka om ditt besök hos oss. Är du frisk är du självklart välkommen till oss som vanligt.

Boka av eller om ditt besök här >>  eller via Vårdguiden 1177 >>

Till patienter som behöver besöka Ersta vårdcentral

Med anledning av situationen med det nya coronaviruset Covid 19 tar vi just nu enbart emot de patienter som har synnerliga skäl till att komma till ett fysiskt besök på vårdcentralen. Övriga tar vi gärna emot via ett videobesök. Läs hur du bokar ett videobesök här >>

Du som är IBD-patient på Gastroenheten

Vi rekommenderar att du fortsätter med din nuvarande medicinering för din inflammatoriska tarmsjukdom om din sjukdom är stabil och inaktiv. För mer info läs här >>

Generella råd

Om du insjuknar ska du kontakta 1177 Vårdguiden (ring 1177) för vägledning och hänvisning till vård. Ring 112 om du behöver akut medicinsk vård, berätta för dem om din resa och dina symtom. Åk inte in till någon akutmottagning eller närakut och/eller drop in-mottagningar på vårdcentraler utan att först haft telefonkontakt.

Läs mer om coronaviruset på 1177>> 

För allmänna frågor gällande coronaviruset covid-19 kontakta (ring) 11313


Information in English

You can find information in English and frequently asked questions about Covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website. 

 

Skriv ut