Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Mag- och tarmkirurgi
i världsklass

Kirurg- och anestesikliniken på Ersta sjukhus är specialiserad på avancerad, kirurgi inom mag- och tarmområdet och vi utför årligen cirka 4000 operationer. Vi gör också en stor mängd mindre ingrepp som exempelvis bråckoperationer och kirurgi för anala åkommor.

Ersta sjukhus kirurg- och anestesiklinik

Sjuksköterska med patientPå Ersta sjukhus kirurg- och anestesiklinik arbetar 20 erfarna specialister i kirurgi. De flesta av våra kirurger är också aktiva forskare inom ämnet mag- och tarmkirurgi, med ett stort antal publicerade vetenskapliga artiklar. Här finns också narkosläkare, narkos- och intensivvårdssjuksköterskor och undersköterskor som ansvarar för att ge narkos, lokalbedövning och smärtlindring.

Vi har dessutom specialistsjuksköterskor för tarmcancer, stomi, operation och obesitas (fetma) samt kuratorer, dietister och sjukgymnaster.

Hos oss kan du vara trygg i att du får den absolut bästa vården – Ersta sjukhus hamnar år efter år i topp i nationella jämförelser. Läs mer om patientnöjdhet här.

Nöjda patienter och snabb handläggning vid allvarliga åkommor

De vanligaste diagnoserna som vi behandlar är obesitas, ljumskbråck, gallsten, tjocktarmscancer, ändtarmscancer, ljumskbråck, ärrbråck, anala åkommor, inflammatorisk tarmsjukdom samt halsbränna och sura uppstötningar. På Ersta sjukhus finns också en stomimottagning, som i över 20 år har varit ett tryggt stöd för stomipatienter och närstående. För patienter med cancer i tarmen så har vi erkänt korta handläggningstider och framstående resultat.

Patienter med godartade besvär kan ibland behöva vänta för att få komma till vår öppenvårdsmottagning men operationstider ordnar vi i majoriteten av fallen inom vårdgarantitiden.

Alla kan välja vård på Ersta sjukhus, förutsatt att besvären eller diagnosen motsvarar den vård vi erbjuder. Prata med din läkare och säg att du vill bli remitterad till oss.

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Kirurg- och anestesikliniken

Besöksadress
Ersta sjukhus
Kirurgmottagningen
Fjällgatan 44, 1tr

Telefon
08-714 61 88
måndag-torsdag klockan 08:30-14:00
fredagar klockan 08:30-11:00

För av- eller ombokning av mottagningstid samt förnya recept använd gärna 1177 Vårdguidens e-tjänster (ändring av operationstid skall göras per telefon till operations-planeringen)

Operationsplaneringen
Telefon: 08-714 61 88
Måndag-fredag klockan 08.30-11.00

Uppvakningsavdelningen och intensivvårdsavdelningen
Telefon: 08-714 61 79