Vår matfilosofi handlar om hållbarhet och bra råvaror

Bokningsförfrågan

Hotell

Bo i ett av våra fantastiska rum.

Boka här

Konferens

Boka din konferens i våra vackra lokaler

Boka här

Fest

Ha bröllopet, disputationsfesten eller doplunchen här.

Boka här

Övrigt

Låt oss skräddarsy hela ditt evenemang!

Boka här

För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.

Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Luncherna förbereds dagen innan men tillagas i samband med lunchserveringen. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid à la minute och av färska, nyinköpta råvaror.

Menyer för abonnerande gäster på Ersta terrass

Serveras november - december

4 rätter, 2xför/varm/dessert:                                             620:- exkl. moms 695:- inkl. moms

 

Förrätter

  • Kontakta vår bokning för aktuell meny

Varmrätter

  •  

Desserter

  •  

Serveras oktober - mars

2 rätter för/varmrätt:                                                      475:- exkl. moms 532:- inkl. moms

3 rätter, för/varm/dessert:                                              650:- exkl. moms 728:- inkl. moms

2 rätter, varm/dessert:                                                    420:- exkl. moms 470:- inkl. moms

 

Förrätter

  • Räkbakelse med sötpotatis, avokado och forellrom
  • Cognacsgarvad biff, pepparrot, selleribrunoise, ägg och picklade senapsfrö
  • Tonfisktartar "Bubble Tea" på rispapper, kumquats och sjökorall
  • Selleritoast med smörstekta kantareller, lingon, tallskott och palsternackschips                    

Varmrätter

  • Anka lórange-ankbröst med smak av apelsin och grönpeppar, svartkål, syrade sommarmorötter och potatisbakelse
  • Torskrygg med blomkålspuré, tryffel-arancini, serranochips och timjanstekt äpple
  • Kalvnoisette "surf and turf" med havskräfta, hasselbackspotatis, picklad grön tomat och choronsås
  • Bakad aubergin med smak av sichuanpeppar, rismjölscrepe, friterat ägg, misomajonnäs och pikant päronsallad

Desserter

  • Romtopf med vaniljglass
  • Terrassens äppeldessert med Chantilly cream
  • Browniebakelse med kolakräm och karamelliserade popcorn
  • Osttallrik med franska ostar från La ferme landaise, serveras med vårt eget välsignade fröknäcke och Mostarda di Dremona

Serveras oktober - mars

Pris per person:
499:- exklusive moms
559:- inklusive moms

På buffén: 

  • Amerikansk räkcocktail
  • Full rulle med lax och pepparrot
  • Rotsellerisnitt topad med ägg, misomajonnäs och syrad rödkål
  • Chicken Larb - thailändsk kryddig kyckling i salladsblad
  • Helbakad rostbiff med rostade vintergrönsaker
  • Krämig potatisgratäng
  • Grekisk auberginlåda
  • Fetaoströra med smak av honung och grönpeppar
  • Hummus
  • Surdegsbröd
  • Ostbricka
  • Fruktkompott med Chantilly cream och crunch
  • Kaffe/te

Pris per person:
437:- exklusive moms
489:- inklusive moms

På buffén:                                                                                 

  • Rotsellerisnitt med ägg, misomajonnäs och syrad rödkål
  • Tempeh Larb - thailändsk kryddig tempeh i salladsblad
  • Grönsaksfyllda vinbladsdolmar
  • Sötpotatis toppad med svart bönkräm, fetaost och chilidrops
  • Minipaj med spenat, fetaost och russin
  • Grekisk auberginlåda
  • Rostade vintergrönsaker
  • Fetaoströra med smak av honung och grönpeppar
  • Hummus
  • Surdegsbröd
  • Ostbricka
  • Kaffe/Te

Denna buffé går att göra vegansk.

Pris per person:
315:- exklusive moms
353:- inklusive moms

På buffén: 

  • Amerikansk räkcocktail serverad i litet glas
  • Rotsellerisnitt toppad med ägg, misomajonnäs och syrad rödkål
  • Chicken Larb - thailändsk kryddig kyckling i salladsblad
  • Sliders med portobellosvamp, picklad rödlök och chilikräm
  • Getost med chilijam och rostade frön

 

Våra smakalternativ på fingermat finns i två storlekar, snittar-lite större eller cocktailcanapéer-lite mindre: Toppingen serveras på bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Skagenröra med rom
  • Full rulle med rökt lax, äpple och pepparrot.
  • Rostbiff, remouladsås, rostad lök och picklade senapsfrö
  • Getostkräm med fikonmarmelad
  • Kyckling med ingefära, koriander och chili
  • Vegansk cashewost med oliver och druvor
  • Tofuskagen med tångrom

Tre stycken valfria snittar/cocktailcanapéer

serveras med ett glas mousserande

alternativt alkoholfritt mousserande vin.

3 x Snittar pris per person,

281:- exkl.moms
325:- inkl.moms

3 x Cocktailcanapéer pris per person

254:- exkl.moms
295:- inkl.moms                                                                                      

 

Paket
Pris per person: 335:- exklusive moms. 375:- inklusive moms.
Smörgåstårta eller fingermat x 3 per person samt lättöl/mineralvatten, kaffe/te med tårta eller en god kaka.

Smörgåstårta

  • Räkor och lax.
  • Vegansk Skagenröra samt kräm på tomat och oliv.

Fingermat-snittar

Toppingen serveras på bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Skagenröra med rom
  • Full rulle med rökt lax, äpple och pepparrot
  • Kyckling med ingefära, koriander och chili
  • Tofuskagen med tångrom
  • Getostkräm med fikonmarmelad
  • Rostbiff, remouladsås, rostad lök och picklade senapsfrö
  • Vegansk cashewost med oliver och druvor

Tårta

Pris per person inkl kaffe/te: 201:- exklusive moms. 225:- inklusive moms

  • Prinsesstårta
  • Frukttårta
  • Schwarzwaldtårta
  • Fromagetårta.

Dryck

Vi serverar kaffe, te, mousserande, vitt, rött eller rosévin samt öl med mera. Allt efter beställning och åtgång.

Lokalhyra

Hela eller delar av Ersta terrassen, Bring- eller Norrbysalen enligt offert.

 

Ingen festmåltid är komplett utan dryck, därför testar vi alla rätter med både vin, öl och alkoholfria alternativ för att kunna rekommendera kombinationer som harmoniserar och förhöjer både maten och drycken. Vi har en noga utvald dryckeslista, fråga oss gärna vilka alternativ som vi kan rekommendera till den meny som du vill äta.

Dryck som serveras på Ersta terrass

  • Rigol, Cava SPA
  • Vaporetto, Prosecco ITA
  • Champagne, Les Trois Terroir FRA
  • Barone Montalto, Sicililien, ITA
  • Battenfeld Spanier Riesling Trocken, TYS
  • Attitude Sauvignon, Loire, FRA
  • Pieropan Soave Classico, Veneto, ITA
  • Barone Montalto, Sicilien, ITA
  • Ricossa Barbera Organic, ITA
  • Belleruche, Cote du Rhone, FRA
  • Schwartz Butcher, Pinot Noir, ÖST
  • Husets rosévin
  • Tokaij
  • Portvin, Red Port

Öl

  • TT 33 cl
  • Lagunita, IPA 33 cl
  • Arboga 50 cl
  • Fatöl, St Erik 40 cl
  • Bernard 50 cl, glutenfri
  • Napa 33 cl, alkoholfri

Cider

  • Angry Orchard cider

 

  • Terrassens alkoholfria mousserande vin.
  • Terrassens alkoholfria vita vin.
  • Terrassens alkoholfria röda vin.
  • Terrassens alkoholfria öl.
  • Läsk, lättöl, mineralvatten, juice med mera.

Våra vinpaket består av väl utvalda viner till din meny.

Stora vinpaketet:

1 glas till förrätten

1 glas med påfyllning till varmrätten

1 glas dessertvin

316:- exkl. moms, 395:- inkl. moms

Lilla vinpaketet:

1 glas till förätten

1 glas med påyllning till varmrätten

260:- exkl. moms, 325:- inkl. moms

 

Alla priser per person.

Kontakta Ersta terrass

Öppettider:

Måndag-fredag: kl. 10.00-15.00

Övrig tid, kvällar och helger endast förbeställning.


Postadress:
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress:
Erstagatan 1N/Fjällgatan 45
Södermalm, Stockholm

Bokning:
Telefon 08-714 66 34
meet@erstadiakoni.se 

Köket:
Telefon 08-714 61 07
erstaterrass.koket@erstadiakoni.se