Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Ersta Hannahemmet

Hannahemmet

Hannahemmet är ett modernt äldreboende med finsk-svensk inriktning som erbjuder 54 lägenheter. Äldreboendet ligger i ett grönskande område och har en vacker grön innergård.

Hannahemmet ligger endast fem minuters promenad från t-bana Råcksta i området/kvarteret Tunet. Lokalerna är nyrenoverade med modern nordiskinspirerad inredning, bastu och funktionell utrustning. Samtidigt som vi befinner oss nära allmänna kommunikationsmedel och nära till Stockholms innerstad så finns naturen runt knuten. Området är inbäddat i grönska och Hannahemmet har en egen grönskande innergård. I anslutning till äldreboendet finns en rad olika serviceinrättningar så som fotvård, frisör och restaurang.

Finska traditioner

Vi är ett boende där vi ser till människors behov att kunna kommunicera på sitt språk, så vi har några avdelningar med finsk inriktning. Utöver språk har vi fått inspiration till inredning, aktiviteter, mat och traditioner från Finland.Hannahemmet är ett äldreboende med stark hemkänsla och möjlighet att få återuppleva barndomens maträtter och sätt att fira traditioner. Och självklart badar vi bastu.

Våra medarbetare

Arbetet på Hannahemmet leds av verksamhetschef Katarina Bergsten tillsammans med enhetschefer, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och många andra duktiga medarbetare.

Intresserad av ett boende på Hannahemmet

Hannehemmet drivs av Ersta diakoni och för att komma till Hannahemmet behövs ett beslut från en biståndshandläggare. Du som redan har ett biståndsbeslut kan sedan i de flesta fall välja vem som ska utföra tjänsten. Vi har avtal med Botkyrka, Solna och Stockholm stad.  

Du kan kontakta Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor. Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: aldredirekt.service@stockholm.se

Du kan även ansöka via Stockholm stads webbplats under: Ansök om äldreomsorg. 
Om man bor i en annan kommun, behöver man be respektive biståndshandläggare ta direktkontakt med Ersta Hannahemmet för anmälan om intresse att bo hos oss.

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Ersta Hannahemmet

Adress:
Råckstavägen 32
Hus C, 168 62 Bromma

E-post:
@ Hannahemmet

T f Verksamhetschef 
Marie Biaudet 
Telefon: 072-143 92 19

Enhetschef 
Klara Astros
Telefon: 073-867 66 82