Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Ersta diakoni öppnar nytt finskt äldreboende: Ersta Hannahemmet

Visningsrum Hannahemmet 20151013

Den 15 oktober öppnar Ersta Hannahemmet, ett nytt äldreboende i Bromma utanför Stockholm. Ersta Hannahemmet är äldreboendet där språk, inredning, aktiviteter, mat och traditioner är inspirerade av Finland.

- Vi vill med Ersta Hannahemmet skapa ett äldreboende där vi ser till människors behov att kunna kommunicera på sitt språk. Ersta diakoni har sysslat med äldreomsorg i mer än 140 år. Vårt uppdrag är att hjälpa människor i utsatta situationer – och nu hjälper vi de människor som glömmer sitt andra språk, säger Christine Tell, äldreomsorgschef på Ersta diakoni.

Ersta Hannahemmet har sammanlagt 54 platser för personer som behöver omvårdnad på grund av somatiska besvär eller demens. Vi kommer ta emot så många finsktalande boende som möjligt, men välkomnar även boende som pratar svenska.

Finska är ett av fem minoritetsspråk i Sverige idag. Inom en 10-års-period beräknas det finnas 350 000 utlandsfödda personer över 65 år i Sverige.

- Vi ser ett behov av att erbjuda äldreomsorg på människors originalspråk, då många äldre glömmer sitt andra språk och då får problem att kommunicera, fortsätter Christine Tell.
Boendet kommer att ha personal som pratar finska och svenska. Inredning, aktiviteter, mat och traditioner är inspirerade av Finland. Alla högtider, både finska t ex självständighets-dagen och svenska kommer att firas.

Självklart finns bastu- och relaxavdelning där de boende kan bada traditionell bastu. Maten är svensk men med finska inslag, så att de boende kan känna igen sig, kanske från sin barndoms maträtter.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni