Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Grillpremiär

.

Tack vare "Guldkantspersonalen" har vi kunnat öka möjligheten för våra boende att vistas utomhus. Eftersom februari har varit ganska mild så har vi ordnat flera promenadgrupper till närområdet. Det blir extra trevligt när man tar med sig termos med varm choklad och ordnar en liten aktivitet som lockar fram goda skratt.

.

Även årets korvpremiär har vi haft på gården varmkorv och varm blåbärssoppa lockade fram ett gäng med boende som trotsade det lite ruggiga februarivädret.

För att Guldkantspersonalen ska kunna höja kvalitén på aktivitetsarbetet på våningsplanen har vi infört Månadens aktivitet som all personal ska försöka ordna minst en gång i månaden. Materialet blir kvar på våningsplanen och är därigenom lättillgänglig. Februaris aktivitet är "Musikbingo".

Det planeras flera inköp av aktivitetsmaterial till våningsplanen för att skapa mer levande och stimulerande miljö på avdelningarna. Vi har även fått en efterlängtad iPad och ska börja testa hur vi bäst kan använda den nya teknikens möjligheter för att förbättra aktivitetsarbetet.

Och på tal om tekniken- inom kort kommer Linnégården tillsammans med andra sociala verksamheterna inom Ersta starta en egen Facebook-sida där man kan följa oss på de sociala medierna. Mer information om detta kommer att skickas ut i samband med starten.

Nu känns det som att den tyngsta perioden är avklarat och vi går mot ljusare tider! För att hjälpa våren på traven "sjunger vi in våren" varje torsdag då vi har allsång. Och visst har det hjälpt -vintergäck har slagit ut på gården, skatorna håller på att bygga bo i träden och solen har strålat i hela 2 dagar i rad!

Så vi avslutar med sångtexten "plötsligt smälter drivan, allting börjar knoppas, man kan börja hoppas - det blir vår i år!"

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni