Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Aktiviteter på Linnégården under mars

Guldkantspersonalen har flitigt gått ut med våra boende och vi har även ordnat gemensamma promenadgrupper, då vi tar med picknicvagnen för att sedan bänka oss i solen och njuta av en god kopp kaffe, medan livet sjuder kring oss. För att hjälpa våren lite på traven sjunger vi för säkerhets skull vårsånger på torsdagar då vi har allsång – t.o.m. sånghäftet heter ”Vi sjunger in våren”!

Den 8 mars, Internationella kvinnodagen- uppmärksammade vi på flera sätt: först med Vernissage och utställning med temat ”Starka kvinnors kloka ord”, sedan tårtkalas på planen och sist men inte minst underhållning med älskade trubaduren Pino. Han fick verkligen igång alla damer så att vi fyllde dansgolvet ordentligt!

 trubadur.

Önskemiddagarna rullar på och är alltid lika uppskattade, likaså Lördagsfesterna och andra planerade aktiviteterna. Till exempel på senaste damklubben ordnade vi syjunta och sydde ärtpåsar som aktivitetsmaterial för alla plan.

damer syr ärtpåsar

På söndagar kommer ungdomarna från Ung Omsorg och ordnar aktiviteter samt deltar i samvaron på planen.

Våffeldagen, den 25 mars är en kär tradition vi håller hårt i- denna gång gräddades det våfflor på alla plan vilket var mycket uppskattat. Hela huset fylldes av härliga dofter när våffeljärnen gick varma!

Påskfirandet var både högtidligt, trevligt och färgglatt. Alla plan påskpyntade i god tid och ör att ytterligare skapa högtidsstämning bokade vi in blombilen som kom till oss. Då kunde vi handla härligt solgula påskblommor till alla plan samtidigt som de boende kunde handla till sig själva. Alla plan målade även ägg och åt god Påsklunch

 dans påsk

På Skärtorsdag ordnade vi Påskcafé där alla kärringar kunde ta sig ett sista kaffetår innan de flög till Blåkulla.

påskfint

Vi fick även besök av ett gäng små påskkärringar från Hedvig Eleonora Skola som hade tid att susa förbi oss, dela ut fina påskkort och ta lite fika med oss.

Efter all godisätande uppmärksammade vi Världshälsodagen, den 7/4 med bara hälsosamma fysiska aktiviteter – gympa på förmiddagen och ett danspass med koreografen Mikael Strid på eftermiddagen. För att hålla fortsatt god kondition håller ngegerd, vår sjukgymnast, sittgymnastik mån-ons-fre. På veckoschemat står tid och plats. 

dans påsk

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni