Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

”My life my lesson” vinner pris för årets dokumentär

Filmaffisch My life my lesson

Ersta diakoni är en av samarbetsparterna bakom dokumentären ”My life my lesson” som igår tog hem priset för bästa dokumentär på Kristallen-galan.

Filmen handlar om 16-åriga Felicia som tidigt förlorade sin biologiska pappa och växte upp med sin styvpappa och sin mamma. Styvpappan misshandlade mamman och Felicia och hennes syskon har inte bara växt upp med våld utan även med alkohol och droger.

Efter tio år präglade av våld separerar mamman till slut från styvpappan. De förlorar vårdnaden av då 16-åriga Felicia och en tid på en rad olika familjehem börjar. Felicia vill egentligen leva ett helt vanligt tonårsliv men som följd av sin uppväxt lever hon ett liv med psykisk ohälsa som panikattacker, ångest och även självskadebeteende.

Dokumentären är regisserad och producerad av prisbelönta Åsa Ekman (Mammas comeback) och Oscar Hedin (Det svider i hjärtat).

Ersta diakoni är en av samarbetsparterna bakom filmen. De frågor som tas upp i filmen ligger våra verksamheter nära och vi är glada att filmen fått så stor uppmärksamhet eftersom det leder till ökad kunskap om dessa svåra och viktiga frågor. Ersta diakoni driver Ersta Fristad, ett skyddat boende för kvinnor och barn som upplevt våld i nära relationer.

Dokumentärfilmen ”My life my lesson” är tillgänglig till 16 september 2016 på SVT play.

Se barnens hemsida kan du läsa Felicias ord om filmen. Här finns också en filmguide som stöd för samtal och diskussion för dig som visar filmen t ex i skolmiljö. 

Bilden är tagen från filmaffischen. 

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni