Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Ersta sjukhus står fast vid satsning på nybygge

Jan-Åke Zetterström

Beslutet från Hälso- och sjukhusnämnden angående upphandling av kardiologi, gastroenterologi och kirurgi utanför akutsjukhusen är uppskjutet, men det betyder inte att hotet mot Ersta sjukhus är avvärjt.

- I värsta fall förlorar vi alla 4 000 operationer som vi utför under år. Vi skulle också tvingas stänga ungefär 35 vårdplatser och våra 5 operationssalar skulle stå nästan tomma. Det vore naturligtvis väldigt olyckligt för många patienter som verkligen uppskattar den vård som vi står för, säger sjukhuschef Jan-Åke Zetterström i Svenska Dagbladet.

Trots hotet om nedläggning så kommer arbetet med Ersta nya sjukhus att fortsätta som planerat.

- Vi avser att fortsätta. Bygget är något försenat på grund av ett överklagande, men vi hoppas kunna ta emot den första patienten i början av 2021, säger Jan-Åke Zetterström.

Läs hela artikeln i Svenska Dagbladet här

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni