Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Om Ersta Vändpunkten i P4 Stockholm

Drogmonster

Jeanette Andersson, biträdande förskolechef för västra Södermalms förskolor, intervjuas i P4 Morgon om det projekt Ersta Vändpunkten startade 2012 för att hjälpa personal i förskolan att upptäcka och hjälpa barn som lever i familjer med missbruk.

I intervjun berättar Jeanette om hur de kommunala förskolorna på Södermalm fått utbildning och handledning av Ersta Vändpunkten för att bland annat lära sig se tecken på att ett barn lever i en familj med missbruk och vad en förskola har rätt att göra om en förälder kommer dit berusad. Nu finns det handlingsplaner på förskolorna och projektet har också lett till att Ersta Vändpunkten startat en ny barngrupp för barn i åldrarna 4 – 6. 

Projektet utökas nu med fem nya stadsdelar i Stockholms kommun, något som Jeanette Andersson tycker är fantastiskt.- Det innebär att det blir fler vuxna som kan hjälpa fler barn. Kan vi göra skillnad för ett enda barn så har vi vunnit så mycket. 

Du kan höra intervjun här: 
Klippet startat 3:11:35 

Bilden föreställer ett "alkohol-/drogmonster" ritat av ett av barnen i Ersta Vändpunktens grupp för 4–6-åringar

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni