Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Ny projektchef för Ersta Nya sjukhus

Bild på Jonas Ringström, ny projektchef för Ersta Nya sjukhus

Ersta diakoni har utsett Jonas Ringström till ny projektchef för Ersta Nya Sjukhus. Han ersätter därmed Lars Tapper som sedan 2015 lett den förberedande projekteringsfasen som nu övergår i nästa fas.

Ersta diakonis planer på att bygga ett nytt sjukhus går under nästa år in i ett nytt skede när markarbetena på Erstaklippan startar.  I samband med detta har Ersta diakoni utsett Jonas Ringström till ny projektchef för Ersta Nya sjukhus.  Jonas kommer från Hedström & Taube-gruppen och har många års erfarenhet av att leda stora och komplexa byggprojekt, däribland forskningslaboratoriet Biomedicum på Karolinska Institutets universitetsområde och Stockholm Waterfront vid Klarabergsviadukten.

− Vi är mycket glada att Jonas Ringström tackat ja till uppdraget som ny projektchef för ENS. Jonas är med sin gedigna erfarenhet och kunskap inom byggproduktion och projektledning helt rätt profil att leda arbetet mot att förverkliga Ersta Nya sjukhus. Vi hälsar honom varmt välkommen, säger Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni.

I rollen som projektchef kommer Jonas Ringström ha det övergripande ansvaret för projektet och tillsammans med sin projektorganisation leda entreprenörer, delprojekt och leverantörer genom hela byggprocessen.

− Det känns jätteroligt och spännande att få uppdraget att ta projektet in i nästa viktiga fas och realisera bygget av Ersta nya sjukhus. Det är ett otroligt häftigt projekt och unikt i slag, Ersta diakoni både bygger och finansierar helt själva på egen mark. Jag ser fram emot att leda den processen, säger Jonas Ringström.

 

Kort om Ersta Nya sjukhus
Ersta Nya sjukhus planeras och dimensioneras för att innehålla vård, diagnostik, mottagning och heldygnsvård som motsvarar dagens Ersta sjukhus – men med en kapacitetsökning på upp till 50 procent fler patienter än i dagsläget. Projektet genomförs som en utförande-entreprenad i samverkan. Det omfattar 23 000 kvadratmeter. Den nya byggnaden integreras med verksamhetens befintliga lokaler på Erstaområdet i centrala Stockholm och beräknas kunna ta emot sin första patient i början av 2023.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni