Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Ersta Samtalsmottagning fyller 1 år

Ersta Samtalsmottagning är ett stöd för kvinnor som tidigare varit utsatta för våld och behöver hjälp för att kunna gå vidare. I dag, på Internationella kvinnodagen, fyller verksamheten ett år.

-Det har varit ett bra uppstartsår för Ersta Samtalsmottagning. Vi har haft kontakt med många kvinnor i olika situationer för att hjälpa dem att ta sig vidare med sina liv efter vad de varit utsatta för, berättar Pia Doverhagen, chef för Ersta Samtalsmottagning och en rad andra verksamheter inom Ersta Individ- och familjeomsorg.

Samtalsmottagningen välkomnar kvinnor över 20 år som tidigare varit utsatta för våld, men som tagit sig ur den destruktiva situationen. Är man däremot mitt i våldet, är det Ersta Fristad som är rätt verksamhet. En kvinna kan komma till Ersta Fristad efter kontakt med socialtjänsten eftersom de gör placeringar till skyddade boenden.

För att få hjälp hör man av sig till Ersta Samtalsmottagning och därefter får kvinnorna under 10 samtal träffa professionell personal med lång erfarenhet.
- Vi vet att sorgen och utsattheten efter det som hänt inte försvinner. Vårt uppdrag är att lyssna och erbjuda redskap så att kvinnorna kan hjälpa sig själva att komma vidare, säger Pia Doverhagen.

Hon säger att de kvinnor som fått samtalsstöd under året varit oerhört tacksamma för det stöd de fått. Det vill hon och medarbetarna kunna erbjuda till ännu fler kvinnor framöver.
-Vi ser framåt och vi kommer att jobba för att nå ut till fler. Vi vet att behovet finns.

Födelsedagen firas tillsammans med medarbetarna och att dagen sammanfaller med Internationella kvinnodagen är ingen slump.
-Jag tycker att det ligger något vackert med att det sammanfaller, säger Pia Doverhagen.

För att komma i kontakt med Ersta Samtalsmottagning, ring tel 08-714 68 86
Telefontider:
Mån-ons: 08.30-15.00
Tors: 11.00 -18.30
Fre: 10.00-14.00

Läs mer om Ersta Samtalsmottagning här.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni