Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Stefan Nilsson väljs till ny ordförande i Famna

På bilden: Stefan Nilsson, ny ordförande i Famna, tar emot klubban av sin företrädare Martin Ärnlöv vid Famnas årsmöte 28 maj.

Stefan Nilsson, direktor på Ersta diakoni, har valts till ny ordförande i Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd. Han efterträder Martin Ärnlöv, idag generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

Famnas främsta uppdrag är att tillsammans med sina 96 medlemmar bedriva informations- och påverkansarbete om frågor som rör utveckling och tillväxt inom idéburen svensk välfärd. Målsättningen är att idéburen sektor år 2030 ska utgöra 10 procent av välfärden, mot nuvarande ca 3 procent.

- Det är roligt och hedrande att få komma in i en tid när det händer mycket både i omvärlden och i Famna. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och våra medlemmar driva tillväxtfrågan och få politiken och det offentliga att få upp ögonen för vår sektor. Regelverk och praxis kring upphandlingar behöver ändras och det förutsätter politisk vilja och handlingskraft. Den idéburna sektorn är idag en outnyttjad kraft. Jag är helt säker på att det finns ett brett folkligt stöd.

Ersta diakoni är  med sina ca 1500 anställda och omsättning på drygt 1,1 miljarder kronor Famnas största medlem. Andra större medlemmar i Famna är Röda Korset, Stockholms sjukhem, Stora Sköndal, Stadsmissionen.

På bilden: Stefan Nilsson, ny ordförande i Famna, tar emot klubban av sin företrädare Martin Ärnlöv vid Famnas årsmöte 28 maj.

För frågor kontakta:
Helena Ruhmén, kommunikations- och marknadschef Ersta diakoni, 0708-916444

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni