Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Sexuella övergrepp mot barn ger livslånga trauman

”När jag var fem år hade min pappa redan många gånger kommit in till mig på natten. Han sa att det var vår hemlighet, så vi visade att vi älskade varandra. När jag var sex år bestämde jag mig för att dö.” 

Sommarinsamling till Ersta Hopp >>

Erstajournalen, nr 1 2019

I det senaste numret av Erstajournalen möter du bland andra Christine Tell, områdeschef för boende och dagverksamhet, som berättar om arbetet vid Ersta diakonis äldreboenden, Mary Slevin, verksamhetschef för Ersta Horisont, en ny verksamhet som vänder sig till unga anhöriga till personer med svår sjukdom, och Anders Eriksson, projektchef för Ersta nya sjukhus. Trevlig läsning!

Läs alla artiklar här >>

Bli månadsgivare

Ditt stöd används där det bäst behövs. Du kan till exempel hjälpa barn och ungdomar i familjer med missbruk att klara vardagen, ge barn och vuxna som vårdas på hospice en värdig sista tid i livet eller skydda våldsutsatta kvinnor och barn.

Läs mer om hur din gåva hjälper andra

 • Ge en gåva idag

  Din hjälp behövs. Ge en spontan gåva idag.

 • Minnesgåva

  Hedra någon som gått bort med en minnesgåva.

 • Bli månadsgivare

  Stöd hela Ersta diakonis verksamhet. Dina pengar används där de bäst behövs.

 • Sätt att stödja

  Läs mer om hur du kan stödja våra verksamheter.

 • Tack till alla givare 2018
  Årstack2018_440_245

  Under 2018 har 38,8 miljoner kronor samlats in. 2 247 privatpersoner och 30 företag beslutade sig för att stödja Ersta diakoni. 45 stiftelser och 19 organisationer har bidragit till verksamheten.

  Ersta diakoni har idag en insamlings- och administrationskostnad på 15 procent, vilket innebär att 85 procent går till ändamålet.

  Läs hela Årstack 2018 >>

 • 90-konto - Svensk Insamlingskontroll
  Logga

  Ersta diakonis insamlingsverksamhet har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.


  Läs mer på Svensk Insamlingskontroll >>

 • Varmt tack till alla er som gav en julgåva!
  Tack julen 2018

  Julinsamlingen 2018 gick till Ersta Vändpunktens arbete med att ge stöd och hjälp till barn som växer upp i familjer med missbruk. Ni var många som ville vara med och bidra. Varmt tack för ert engagemang! Era gåvor innebär att vi kan fortsätta stärka barnen och ge dem verktyg för att klara av en svår vardag. 

  Jeanette Haglund Svensson och Soma Catomeris berättar om arbetet på Ersta Vändpunkten >>