Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Skänk din aktieutdelning

Du vet väl att du som privatperson skattefritt kan skänka din aktieutdelning till Ersta diakoni? Det är ett smart alternativ till kontantgåvor. Eftersom du inte behöver betala kapitalskatt ökar din gåva med 43 procent och vi kan hjälpa fler.

Det är inte så krångligt att ge bort sin aktieutdelning som man kan tro. Det man behöver göra är att kontakta sin bank och fylla i särskilda papper, som ska vara banken tillhanda senast en vecka innan bolagsstämman. Resten sköter banken. 

Så här enkelt ger du bort din aktieutdelning

  • Skriv ut och fyll i blanketten som finns i länk till höger.
  • Kontakta din bank eller fondkommissionär.

Se till att den hanteras av banken eller fondkommissionären senast en vecka före det aktuella aktiebolagets bolagsstämma. Genom din gåva bidrar du till att människor i utsatta livssituationer får möjlighet att bearbeta trauman, läka i en trygg miljö och får den vård, omtanke och professionella bemötande de har rätt till. 

Ann Stern har under har skänkt sin aktieutdelning till Ersta diakoni i flera år. Läs gärna intervjun med henne.

Har du frågor om att ge bort din aktieutdelning är du är varmt välkommen att kontakta vår givarservice!. Du når oss på telefon 08-714 60 94 eller e-post donation@erstadiakoni.se.

| Fler

Kontakt

Givarservice
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 60 94
@ givarservice