Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Gustaf Sjökvists kammarkör 25 år

1994 satte dirigenten Gustaf Sjökvist samman det som kom att bli hans egen kammarkör.

Kören har nu under 25 år musicerat på högsta nivå med musik från många skiftande genrer. Vid dagens jubileumskonsert kommer vi bland annat att få ta del av ett uruppförande: Requiem, seven sacred movements for cello and choir av Sauli Zinovjev.

Lördag 16 november klockan 16.00

Gustaf Sjökvists kammarkör
Mattias Roderick, cello
Florian Benfer, dirigent

Konsertlängd ca. 75 min.

Gustaf Sjökvists kammarkör (GSKK) är en fristående kör baserad i Stockholm med ca 35 medlemmar. Repertoaren har till stor del kommit att bestå av nutida musik, med en rad uruppföranden av verk från kompositörer som Sven-David Sandström, Lars Edlund, Jan Sandström, Carl Unander-Scharin, Georg Riedel och Bo Holten. På repertoaren finns även de stora klassiska verken som Bachs H-mollmässa och Juloratorium, Mozarts Requiem, Brahms Ein deutsches Requiem, Verdis Requiem m fl.
Samarbetena med olika artister har genom åren blivit många -exempelvis genom flera turneer tillsammans med Barbara Hendricks och The Real Group och gjort konserter tillsammans med operasångare som Bryn Terfel, Ann-Sofi von Otter och Malena Ernman, men också artister som Lill Lindfors, Benny Andersson och Lisa Nilsson. GSKK medverkade vid Kronprinsessans vigsel 2010 och vid Nobelmiddagen 2015. GSKK har gjort såväl egna skivinspelningar, som inspelningar tillsammans med Barbara Hendricks, Malena Ernman, Jan Lundgren, Mats Bergström, Nils Lindberg och nu senast den grammisnominerade "Kärlekens tid" med Benny Andersson. Kören har även gjort egna turneer utomlands med rena a cappella-program, i såväl Europa som USA och Asien.
I februari 2015 dog Gustaf Sjökvist, efter en lång kamp mot lungcancer och från och med hösten 2018 inledde Gustaf Sjökvists kammarkör ett långsiktigt samarbete med Florian Benfer som konstnärlig ledare.

| Fler

Kontakt

Ersta kyrka
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1 inne på gården

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta kyrka

Öpettider
Vardagar mellan 08:00-16:00
Lördagar och söndagar i samband med förrättning,
konsert och gudstjänst

Biljettinformation

Alla platser 200 kr. Onumrerat.

Förköp av biljetter sker via Tickster www.tickster.se, förköpsavgift tillkommer.
Biljetterna är onumrerade.Det är också möjligt att köpa biljetter genom att besöka receptionen till Ersta hotell och konferens, Erstagatan 1K. Öppet måndag till fredag 08:00-16:00. Endast kortbetalning är möjligt.