Utökat uppdrag för Ersta sjukhus

Ersta sjukhus blir Stockholms största enhet för öppenvårdskardiologi utanför akutsjukhusen.

Från den 1 september gick Ersta sjukhus till att bli Stockholms största enhet för öppenvårdskardiologi utanför akutsjukhusen efter övertaget från Aleris och deras hjärtverksamhet, Stockholm Heart Center.

– Att möta regionens förfrågan inom kardiologi var självklart för oss. Vi är stolta över den kvalitet vi levererar och det känns väldigt bra att få möjlighet att hjälpa ännu fler patienter inom hjärtsjukvården, säger Sara Lindholm Larsson, Ersta sjukhuschef.

Med det utökade uppdraget räknar vi med att ta emot cirka 12 000 fler besök. Även antalet medarbetare har breddats med nya kardiologer, sjuksköterskor och undersköterskor för att möta det ökade antalet patienter.

Nya sjukhuslokaler öppnar 2023
– Vi är måna om att välkomna alla nya patienter till oss på bästa sätt. Vår goda kundnöjdhet är ett bevis för att våra satsningar på personcentrerad vård och digital tillgänglighet ger resultat, säger Sara Lindholm Larsson, Ersta sjukhuschef.

Hon fortsätter:

– Att vi med start nästa år kommer kunna ta emot patienter i våra nya, moderna sjukhuslokaler är något som vi ser kommer addera ytterligare mervärde.

Så blir du patient hos oss

1

Behöver jag remiss?

För att komma till oss krävs en remiss som du får från din vårdcentral, husläkare eller motsvarande. Remissen underlättar både för dig som patient och för oss som arbetar här, så att vi kan förbereda oss och ditt besök bli så bra som möjligt.

Så söker du vård
2

Inbokat besök

Inför besöket skickar vi ut en brevkallelse med information om eventuella förberedelser. Du får också en sms-påminnelse två dagar innan besöket om vi har tillgång till ditt mobilnummer.

3

Efter ditt besök

När du är färdigbehandlad skickas svar till den läkare som har skickat remissen. Om du har ett kroniskt tillstånd får du i många fall fortsätta din vård hos oss.