Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Nyhetsbrevet Erstajournalen, nr 1 2018

Erstajournalen är Ersta diakonis nyhetsbrev som kommer ut två gånger per år. Vill du komma i kontakt med redaktionen och få nyhetsbrevet via mejl kontakta insamlingsavdelningen på donation@erstadiakoni.se eller ring 08-714 60 94.

Ersta Nya Sjukhus

Glädjande besked för Ersta sjukhus
I april beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting att Ersta sjukhus vunnit den stora upphandlingen avseende specialiserad öppen- och slutenvård, inklusive intensivvård, inom internmedicin och kirurgi. 

”Diakoni är kristen omsorg omsatt i handling”
Jemima Bentham är diakon och t.f. chef för Ersta kyrka. Vi träffades för en pratstund om hennes arbete och om hur det diakonala uppdraget ser ut i dagens moderna, sekulariserade, samhälle.

Ny verksamhet – Ersta Hopp
Vid årsskiftet tog Ersta diakoni över Hopp Stockholm – en verksamhet som vänder sig till människor som blivit utsatta för sexuella övergrepp under uppväxten.

Välkommen till Ersta museum
I utställningen "Staden på berget – Ersta diakoni ser människan” ryms historien om hur kvinnliga pionjärer startade sjukhus och utbildning i 1850-talets Stockholm och om hur sjukvården, utbildningen och diakonin utvecklats sedan dess.

Nybyggt äldreboende i Älta
I maj slår vi upp dörrarna till Ersta Sarahemmet på Storkällans väg 2 i Älta. Ett nybyggt, personligt och modernt äldreboende i en hemtrevlig omgivning nära fridfull natur.| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni