Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Prispress hotar vårdkvalitet

I Svenska Dagbladet uttalar sig sjukhuschef Jan-Åke Zetterström om Stockholms läns landstings senaste upphandlingar där vinnande anbud pressat ner priserna med cirka 50% i jämförelse med tidigare avtal.

– Vi kan inte förstå hur man ska kunna bedriva kvalificerad vård på de här prisnivåerna, säger Jan-Åke Zetterström.

Läs hela artikeln i Svenska Dagbladet här

Ersta Vändpunktens projekt för förskolebarn utökas

Ersta Vändpunktens projekt för att upptäcka och hjälpa barn i förskoleåldern som lever i familjer med missbruk utökas. Nu startar samarbete med fem nya stadsdelar i Stockholm kommun.

Mer om Ersta vändpunktens projekt i förskolan

Stomimottagningen på Ersta sjukhus firar 25 år

På Ersta sjukhus utförs varje år ca 100 stomioperationer. Den största patientgruppen är de som drabbats av tjocktarmscancer. Ulcerös kolit-patienter som ofta är unga människor är en annan typ av patient vi tar hand om.

Det som är speciellt på Ersta sjukhus stomimottagning är att man får följa patienter under lång tid, från början av sjukdomsresan. 

Läs mer om deras arbete på stomimottagningen

Bli månadsgivare

Ditt stöd används där det bäst behövs. Du kan till exempel hjälpa barn och ungdomar i familjer med missbruk att klara vardagen, ge hemlösa människor en värdig vård eller skydda våldsutsatta kvinnor och barn.

Läs mer om hur din gåva hjälper andra

 • Sjukvård

  Ersta sjukhus är Sveriges största non-profitsjukhus för planerad vård.

 • Äldreomsorg

  Vår äldreomsorg månar om att tillsammans med den äldre skapa ett meningsfullt vardagsliv, så att den som är hos oss kan åldras i trygghet.

 • Stöd i livet

  Vi driver verksamheter som hjälper och stödjer människor i utsatta livssituationer.

 • Ersta sjukhus i Nationella patientenkäten
  ssk och patient

  Årets nationella patientenkät visar resultatet av patienternas upplevelse av Ersta sjukhus somatiska öppen- och slutenvård. I patientenkäten toppar sjukhuset i alla dimensioner inom specialiserad sjukvård, jämfört med sjukhus i övriga riket och Stockholm i genomsnitt. Läs mer

Nyheter

Fler nyheter från Ersta diakoni