Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och non-profit. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor
i utsatta livssituationer.

Patienter ger Ersta sjukhus högsta betyg

Årets nationella patientenkät visar resultatet av patienternas upplevelse av Ersta sjukhus somatiska öppen- och slutenvård. I patientenkäten toppar sjukhuset i alla dimensioner inom specialiserad sjukvård, jämfört med sjukhus i övriga riket och Stockholm i genomsnitt. Läs mer

"Jag har ett jobb man inte pratar om. Ingen vill prata om barn som dör."

"Men jag vill prata om mitt jobb. Mitt jobb är fantastiskt." Lisa Bak är barnsjuksköterska på Lilla Erstagården, när vi gör oss redo för natten går hon till jobbet. Läs om arbetet som barnsjuksköterska, om den hängivenhet och den kompetens som krävs för att vårda svårt sjuka barn i livets slutskede.

Läs mer här

Välkommen på konferens om Diakonins roll idag, 23 november

Ett tillfälle att diskutera diakonins roll idag och hur det starkt individualiserade samhället påverkar oss som människor. Konferensen riktar sig främst till diakoner och präster men även till dig som på annat sätt verkar inom det diakonala området. Plats är Ersta konferens & hotell på vackra Erstaklippan i Stockholm. 

Läs mer och anmäl dig

 • Sjukvård

  Ersta sjukhus är Sveriges största non-profitsjukhus för planerad vård.

 • Äldreomsorg

  Vår äldreomsorg månar om att tillsammans med den äldre skapa ett meningsfullt vardagsliv, så att den som är hos oss kan åldras i trygghet.

 • Stöd i livet

  Vi driver verksamheter som hjälper och stödjer människor i utsatta livssituationer.

 • Möt våra medarbetare
  Bild på personal i hissen.

  Är du nyfiken på hur det är att arbeta i någon av våra verksamheter på Ersta diakoni. Hos oss kan du arbeta inom sjukvård, socialt arbete samt utbildning och forskning. Vi är en ideell organisation och många av våra verksamheter bedrivs med insamlade medel. Ersta diakoni är centralt beläget på Erstaklippan på Södermalm i Stockholm. Här kan du läsa intervjuer med medarbetare.

Nyheter

Fler nyheter från Ersta diakoni