Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Stående ovationer vid konserten av Bachs Juloratorium

Den 6 januari gav Ersta kyrka en välgörenhetskonsert av Johann Sebastian Bachs hela juloratorium med musiker och sångare i världsklass. Konserten var i princip utsåld till sista plats och gav åskådarna många musikaliska höjdpunkter.

Konsert, Juloriatoriet i Sofia kyrka

 

Över 100 000:- till flickhemmet

Behållningen från konserten går oavkortat till Ersta Flickhems arbete med sexuellt traumatiserade flickor. Ersta Flickhem är ett HVB-hem som behandlas flickor mellan 13 och 19 år som utsatts för eller misstänks varit utsatt för sexuella övergrepp.

Stort tack!

Stort tack till all publik som genom att besöka konserten bidrar till verksamheten vid Ersta flickhem. Tack till Gustaf Sjökvists kammarkör, barockorkester med konsertmästare Stefan Lindvall. Solisterna Dame Emma Kirkby, Annika Hudak, Anders J Dahlin och Patrik Sandin som under dirigenten Gustaf Sjökvists ledning framförde dagens Juloratorium. Och tack till de organisationer och företag som stöttat konserten på olika sätt. Barbro Oscher Pro Suecia Foundation, Freys Hotell, Svenska kyrkan Sofia församling och Trycknu.se.

Hyllad konsert

Konserten avslutades med stående ovationer och jubel. Svenska dagbladet gav goda recensioner och skrev bland annat:

"Kören är i fantastiskt fin form. Inga soloröster sticker ut och man odlar inte som många andra körer later i en överdriven textning."

"Emma Kirkby var förstås den stora stjärnan, frekvent gäst i svenska kyrkor på senare år. Hennes mellanregister är hennes styrka då höjdtonerna numera är svåra att hantera. Men särskilt starka var tenoren och basen, Anders J Dahlin och Patrik Sandin. Dahlin gjorde med klang och tydlig deklamation recitativen precis så spännande som de ska vara."

Läs hela recensionen här >>>

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni