Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Flickorna berättar

Här kan du läsa vad hästen hade och har för betydelse för flickorna och i deras liv.

 • Mani

  Allt!!!! Kommer tårar just nu när jag tänker på honom.

  Jag kom till gården, absolut ingen hästmänniska, Mani är fortfarande inte en häst för mig han är min vän som fanns där för mej. Han var den som fanns där för mig när jag hade de jävligt tufft.

  Jag älskade honom och de gör jag fortfarande. Utan honom hade jag troligtvis inte suttit här jag skrivit på datorn. Hade aldrig varit kvar på gården om inte han hade varit där, hade troligtvis stuckit därifrån. Han fick mig att känna mig behövd, älskade precis som jag är, jag dög!!!! Tårarna bara rinner när jag inser hur mycket han betyder för mig och hur mycket jag saknar honom

 • Spoi

  Allt! Spoi lyfte mig från mörkret och bar mig när ångesten var som svårast. Hade jag inte haft honom hade jag varit död idag, det är jag helt övertygad om. Han räddade mitt liv helt enkelt.

  När jag hade ångest brukade jag smyga ner till stallet och sätta mig i hans box, och när jag satt där och grät sänkte han sitt lilla huvud och blåste på mig och buffade lätt på mig med hoven... Jag blir rörd av det än idag, hur han förstod.

 • Askori

  Under tiden jag bodde på gården så tyckte jag att Askori inte betydde så jättemycket för mig, det var först efteråt när jag fått distans till min tid där som jag också förstod att han betydde mer än vad jag trott från början. Oftast så tog jag hand om honom och red för att jag kände mig tvingad, det var ju det som var "behandlingen" som jag också var ganska skeptisk till. Nu kan jag se och förstå att han hjälpte mig att få koll på mig själv och min kropp, han tvingade mig att vara här och nu och känna efter vilket var ganska tufft.

 • Mani

  Minns en dag när jag behövde någon att prata med och jag valde min vän (mani) Gick ner till hans bås och satte mig ner i torven och bara grät, Mani tittade en stund på mig sen letade han fram lite rester av sitt hö och la de i mitt knä sen la han sig ner och knuffade på mig. Han är den underbaraste häst som finns och ingen kommer någonsin ta han plats.

  Jag tänker på att hur mysig han är, jag skulle bara vilja gosa in mig i hans päls och lukta på honom. Haha! Och tro det eller ej, men jag tänker ofta på hur nice det skulle vara att ta en långtur med honom ute i skogen i det fina vårvädret. Mmm, myyyys.

| Fler

Kontakt

Ersta Flickhem
Box 4619
116 91 Stockholm