Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Benskörhet

Om man har benskörhet – osteoporos – är skelettet skört och man får lättare frakturer. Sjukdomen beror på att kroppen inte förmår återbilda benceller i samma takt som det bryts ner.

Benskörhet är vanligast hos kvinnor. Det beror på att kvinnor har lägre benmassa från början och den minskar dessutom ytterligare efter klimakteriet. Rökning, hög alkoholkonsumtion, D-vitaminbrist, vissa sjukdomar och läkemedel (främst kortison) ökar risken att drabbas av benskörhet.

Oftast upptäcks benskörhet först när man får en fraktur eller en spricka i skelettet, till exempel i handlederna, höfterna, kotorna eller överarmen.

I nuläget utreder och behandlar vi bara benskörhet hos dig som är patient vid mag- tarmmottagningen på Ersta sjukhus. Rubbning i skelettets kalkbalans kan ibland bero på sjukdom i bisköldkörteln vilket vi också utreder och följer upp.

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Diabetes- och endokrinologimottagningen

Postadress
Box 4619

116 91 Stockholm

Besöksadress
Fjällgatan 45
Alla patienter ska anmäla sig i receptionen på Fjällgatan 44 

Kontaktperson
Elisabeth Niklasson

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 08.00-16.30
Fredag kl. 08.00-15.00

Kontakta oss
Kontakta oss i första hand på 1177.se som är öppet dygnet runt. Här kan du av- och omboka din tid till diabetessjuksköterska och dietist. Du kan också skriva ett meddelande, förnya recept, och beställa hjälpmedel.

Telefonnummer: 08-714 62 10 leder till vår telefonsvarare där vi tar emot receptförfrågningar, beställning av hjälpmedel, om- och avbokningar dygnet runt. Det är viktigt att du tydligt talar in ditt personnummer, namn och telefonnummer.