Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till vår hjärtmottagning!

På specialistmottagningen för hjärtsjukdom är du i trygga händer. Vi utreder och behandlar allt från högt blodtryck till hjärtsvikt och förmaksflimmer. Hos oss får du också gå på kontinuerliga kontroller efter hjärtoperation.

Vid Kardiologimottagningen på Ersta sjukhus möter du specialistläkare i kardiologi med lång erfarenhet av hjärtsjukdomar. 

Vi utreder och behandlar kärlkramp, hjärtsvikt, hjärtrytmrubbningar och svårbehandlat högt blodtryck. Vi utför även elkonvertering av patienter med vissa rytmrubbningar. Har du genomgått en hjärtoperation är du välkommen till oss för efterkontroll. 

På vår mottagning arbetar specialistutbildade sjuksköterskor som följer upp patienter med till exempel hjärtsvikt och högt blodtryck. Vi har även en särskild koagulationsmottagning för dig som får blodförtunnande läkemedel och behöver regelbundna kontroller. 

Mottagningen har nära samarbete med ett fysiologiskt laboratorium och arbetar i enlighet med nationella dokument och kvalitetsregister, Auricula (nationellt kvalitetsregister för patienter med atrialt flimmer och antikoagulation) samt Rikssvikt, (nationellt kvalitetsregister för patienter som fått diagnos hjärtsvikt).

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Hjärtmottagningen

Kontakta oss

Kontakta oss i första hand på 1177.se som är öppet dygnet runt. Här kan du av- och omboka din tid, skriva ett meddelande, förnya recept, och beställa hjälpmedel.

I andra hand kan du ringa på följande telefonnummer: 08-714 62 10. Det går till vår telefonsvarare där vi, dygnet runt, tar emot receptförfrågningar, beställning av hjälpmedel, om- och avbokningar och bokning av rådgivning med sjuksköterska. Det är viktigt att du tydligt talar in ditt personnummer, namn, telefonnummer och ärende

Vid akuta behov, kontakta din vårdcentral eller sök vård via 1177 Vårdguiden.

Postadress

Box 4619 
116 91 Stockholm

Besöksadress

Fjällgatan 45

Alla patienter ska anmäla sig i receptionen på Fjällgatan 44. 

Kontaktperson

Elisabeth Niklasson

Öppettider

Måndag-torsdag kl. 08.00-16.30
Fredag kl. 08.00-15.00