Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Röntgenklinik med spetskompetens

Vid röntgenkliniken på Ersta sjukhus får du snabb, smidig och säker hjälp. Hos oss får alla patienter sina röntgenresultat granskade och bedömda av minst två radiologer.

Röntgenbilder

Röntgenkliniken på Ersta sjukhus är utrustad med avancerad teknik för allt från magnetkameraundersökning, datortomografi, skelett- och lungröntgen till ultraljud, bentäthetsmätning och genomlysning. Här arbetar erfarna specialistläkare (radiologer), röntgensjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Drop-in

För skelettröntgen och lungröntgen har vi drop-in. För magnetkameraundersökning och datortomografi krävs att du bokar en tid. 

Patientavgiften för besök på röntgenkliniken är densamma som på alla andra röntgenavdelningar i länet. För att komma till oss behöver du bara en remiss från din behandlande läkare.

Kallelse

För dig som fått en kallelse vill vi be dig som patient om att läsa kallelsen noga för instruktioner om vad som gäller inför röntgen.

Övrig information

Om det finns något som du tror att vi behöver veta inför ditt besök – till exempel att du tar ett speciellt läkemedel eller har metallbitar i kroppen – ring oss gärna på nummer 08-714 65 56. Vid skelett- och lungröntgen är det också viktigt att du informerar oss om du är gravid.

| Fler

Kontakt

Ersta sjukhus
Röntgenkliniken

Postadress
Box 4619

116 91 Stockholm

Besöksadress
Ersta sjukhus
Röntgenkliniken
Fjällgatan 44, plan 2

Drop-in
För skelettröntgen och lungröntgen:
Måndag-fredag kl. 08.00-15.30

Ring oss
Bokning MR, tel. 08-714 65 56
Bokning RTG, tel. 08-714 63 04

Telefontider
Måndag-torsdag kl 08.00-14.00
Fredagar kl 08.00-11.30 

Lämna gärna meddelanden för avbokning eller bokning på telefonsvararen, uppge namn, telefonnummer, bokad tid och namnet på personen du skulle träffa. För bokningar kan du uppge namn och telefonnummer, så ringer vi tillbaka.

Fax: 08-714 61 47
E-post:
1177 Vårdguidens e-tjänster