tre medarbetare på erstas äldreboende står tillsammans på en lummig gård

Jobba inom Erstas äldreomsorg!

Hos oss är du med och skapar en trygg, aktiv och meningsfull vardag för de äldre på våra äldreboenden och i vår hemtjänst. Välkommen till ett jobb där du gör skillnad varje dag!

Alla Erstas verksamheter vilar på värdegrunden ”Se hela människan”. Det gäller våra boende, kunder och dig som medarbetare. Här ser vi dig och ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser.

två merbetare från ersta hemtjänst står vid en cykel och pratarErsta, som består av många olika verksamheter, är inne i en spännande utvecklingsfas. Bland annat startar vi kontinuerligt nya äldreboenden och vår hemtjänst växer. Dessutom öppnar vi under 2023 ett helt nytt sjukhus på Södermalm i Stockholm. Vår bredd inom vård och omsorg ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas inom organisationen.

Oavsett i vilken verksamhet du jobbar så kommer du att ingå i ett gäng med duktiga och målinriktade kollegor och engagerade, närvarande chefer.

Vi ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser

Jobba där det passar dig

Vår äldreomsorg består av äldreboenden, hemtjänst, dagverksamhet och ett antal öppna mötesplatser främst riktade mot personer med Alzheimer och andra kognitiva sjukdomar.

Våra äldreboenden och dagverksamheter finns i Stockholmsområdet plus i Uppsala. Vår hemtjänst finns i Stockholms innerstad, Täby, Österåker samt i Gävle och Sundsvall.

Vi jobbar i Erstas äldreomsorg

bild på ronja johansson

”Hemtjänsten är ett jobb där jag får mycket tillbaka”

Ronja Johansson började med att jobba extra inom Erstas hemtjänst. Nu är hon fast anställd. "Jag trodde inte att man kan ha så roligt på jobbet. Jag skojar med kollegorna men även med kunderna, de tål mycket skämt", säger hon.

Bild på sjuksköterskan Tamara

”Jag är stolt över det arbete jag och mina kollegor gör”

Tamara Shawkad arbetar som sjuksköterska på Erstas äldreboende Sarahemmet i Nacka. Här berättar hon om sin vardag, när hon känner att hon gör skillnad och varför hon valde en idéburen vård- och omsorgsaktör.

Bild på Lotta Bengtsson

”Medarbetarna i hemtjänsten ska vara trygga och växa"

Närvarande, stöttande och delaktig i stort och smått. Så beskriver Lotta Bengtsson hur hon vill vara i sin roll som verksamhetschef inom Ersta hemtjänst. "Allt börjar med medarbetarna. Om de mår bra och är nöjda, så blir kunderna det också", säger hon.

Vanliga frågor

Nej, hos oss är kompetens, engagemang och personliga egenskaper i fokus. Vi välkomnar medarbetare oavsett religion eller livsåskådning.

 

Ja! Vi har många olika verksamheter inom Ersta diakoni och tar kontinuerligt emot studenter inom vård, omsorg och socialt arbete. Vi samarbetar med fler högskolor och utbildningsanordnare. Som student är du värdefull resurs för oss och vårt mål är att erbjuda utbildning av hög kvalitet. Läs gärna mer här >>

För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig engagerad, ser fram emot att gå till arbetet och mår bra. Hos oss erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag, kollektivavtal med tjänstepension samt erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal. Läs mer om våra förmåner här >>

 

Var noggrann med att välja din chef! På Ersta ger vi våra chefer stöd och vi följer upp engagemang, chef- och ledarskap och arbetsmiljö årligen. Vår senaste undersökning visar att vi genomgående har väldigt omtyckta ledare.

Svar på vanliga frågor

Mer om oss

glad sam i rullstol skjutsas av man från ersta hemtjänst

Äldreomsorg - som det borde vara

På Ersta diakoni återinvesteras all vinst tillbaka in i verksamheten för att skapa omsorg och vård på det sätt som vi tycker att det borde vara. Läs mer >>

medarbetere på sarahemmet med stjärnmärkt diplomet

Sarahemmet först ut att bli Stjärnmärkta

Äldreboendet Sarahemmet i Nacka är den första av Ersta äldreomsorgs verksamheter som fått kvalitetsstämpeln Stjärnmärkt. Läs mer här >>

nytt äldreboende i vallentuna - visionsbild

Ersta diakoni växer

2025 slår Ersta diakoni upp dörrarna till ytterligare ett nytt äldreboende, denna gång i Ormsta, Vallentuna. Läs mer här>>