ett gäng glada medarbetare i operationskläder i en korridor på ersta sjukhus

Jobba på Ersta sjukhus

På Ersta sjukhus arbetar närmare 800 medarbetare i flera olika professioner. Här kan du som är nyutbildad eller med flera års yrkeserfarenhet hitta ditt nästa jobb.

På Ersta sjukhus erbjuder vi högkvalitativ, specialiserad sjukvård med korta beslutsvägar och samverkan över klinikgränserna. Vi arbetar med personcentrerad vård, utbildning och forskning med stort fokus på lärande och utveckling. Som ett sjukhus utan akutintag har vi det mindre sjukhusets fördelar att bedriva planerad vård. 

Ersta sjukhus, en del av Ersta diakoni, Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. 

Att vi som idéburen verksamhet återinvesterar vinsten möjliggör att vi kan bedriva forskning och kvalitet för att bli ännu bättre. Och hjälpa fler. 

Vi har verksamheter inom: 

Möt några av våra medarbetare

Anna Garpenbeck

"Vi tar oss tid för patienten"

Anna Garpenbeck har arbetat i olika roller på Ersta sjukhus sedan 2003. Idag arbetar hon som enhetsledare på vårdavdelning och på inskrivningen. Här berätta hon mer om sitt arbete på Ersta sjukhus.

Jonas Nygren

Jonas Nygren om att alltid ha patienten i fokus

Jonas Nygren, överläkare och sektionschef på kirurgi och anestesi berättar om klinikens arbete och varför han trivs så bra med att arbeta på Ersta sjukhus.

Anna-Karin Lund

"Ersta sjukhus ses som en attraktiv arbetsplats"

Anna-Karin Lund TF Enhetschef på röntgenkliniken vid Ersta sjukhus berättar om vardagen för en röntgensjuksköterska och varför hon tror att man trivs så bra på Ersta. Läs hela intervjun här>>