tre kvinnor står i en trädgård utanför ett av erstas äldreboenden

Sommarjobba inom Erstas äldreomsorg!

Vill du ha ett sommarjobb som är viktigt på riktigt och ger erfarenheter för livet? Här hittar du alla sommarvikariat inom Erstas hemtjänst och på äldreboenden i Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall!

två hemtjänstmedarbetare står utomhus och pratarAtt sommarjobba inom äldreomsorgen ger dig kunskap och erfarenheter du har nytta av resten av ditt arbetsliv. Eller så kanske du upptäcker att det här är vad du vill fortsätta att jobba med?

Nu söker vi dig som vill vara med och skapa en trygg, meningsfull och aktiv vardag för våra kunder inom hemtjänsten eller de som bor på något av våra äldreboenden. Vi erbjuder äldreomsorg i Stockholmsområdet, Uppsala, Gävle och Sundsvall.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, alternativt studerar till sjuksköterska, socionom eller går någon annan utbildning inom vården. Helst ser vi att du har erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen.

Några erfarenheter ett jobb inom äldreomsorgen kan ge dig:


två medarbetare från erstas äldreboendeDu blir en ännu bättre …

  • ... problemlösare. Att jobba med människor innebär att förutsättningar och situationer kan ändras snabbt och nya beslut behöver fattas med kort startsträcka.
  • ... människokännare. Du lär dig läsa av situationer och personer. Hur mår den här personen, vad behöver hen idag, behöver vi göra något annorlunda?
  • ... strateg. Ett jobb inom äldreomsorgen är ett självständigt arbete med stort ansvar. Dina val och hur du tar dig an uppgifter gör direkt skillnad för andra människor.

Låter det som att vi kan få en rolig och lärorik sommar tillsammans? Via länken här nedanför hittar du alla lediga sommarjobb inom Erstas äldreomsorg - håll utkik då fler läggs till allt eftersom. Varmt välkommen med din ansökan - hoppas vi ses i sommar!

Hitta ditt sommarjobb här!

Sugen på ett sommarjobb inom vår hemtjänst eller på ett äldreboende? Här hittar du alla lediga sommarjobb inom Erstas äldreomsorg. Varmt välkommen med din ansökan - hoppas att vi ses i sommar!

Till alla lediga jobb

en Ersta-medarbetare på ett av erstas äldreboenden på en grönskande innergård

Visste du det här om att sommarjobba i hemtjänsten?

Här är ingen dag den andra lik! Du hjälper till med det som kunden inte klarar av att utföra själv i vardagen på grund av fysiska, psykiska eller sociala omständigheter, och utifrån vad biståndsbeslutet säger. Det kan vara personlig omvårdnad, inköp av mat, städning, promenader eller andra sociala aktiviteter, eller att vara sällskap i samband med läkar- eller frisörbesök.

Här kan du läsa om Erik som berättar om sitt jobb inom Ersta hemtjänst >>

Det kan variera - arbetstiden är schemalagd med varannan helgs tjänstgöring. Arbetstiderna kan omfatta dags- eller kvällstjänst eller både och.

Ja! Introduktionen består av två delar:

  • En informativ del där du får veta mer om våra policys, rutiner och de utbildningar du behöver göra inför din anställning (korta webbutbildningar som t ex. hygienutbildning).
  • Den andra delen är praktisk där du tillsammans med en handledare går ut på besök till våra kunder.

Det är olika - vilket färdsätt som gäller framkommer i planeringen av kundslingorna. Vi har bil-, cykel- och gåslingor. Om du har körkort och det är planerat en bilslinga på ditt schema så kör du bil. Alla som anställs hos oss behöver kunna cykla. 

Fler vanliga frågor om att sommarjobba inom hemtjänsten

Visste du det här om att sommarjobba på våra äldreboenden?

Du förbereder även mat, deltar i måltid och i de sociala aktiviteter som finns på äldreboendet. Sjuksköterskorna på äldreboende kan delegera vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter till dig, som t ex att ge läkemedel.

Som sommarvikarierande undersköterska hos oss får du ett betydelsefullt, roligt och utvecklande sommarjobb. Att arbeta på äldreboende innebär att skapa en så bra, trygg och meningsfull vardag som är möjligt för våra boenden. 

Vi har ett tydligt fokus på att de boende ska få en aktiv och spännande vardag med intressanta aktiviteter, trevliga måltider och goda möten. 

Du får arbetskläder via oss, men du behöver ha egna skor.

Ja! Introduktionen består av två delar:

En informativ del där du får veta mer om våra policys, rutiner och de utbildningar du behöver göra inför din anställning (korta webbutbildningar som t ex. hygienutbildning).

En praktisk del där du tillsammans med en handledare arbetar på avdelning.

Du ska känna dig trygg i ditt arbete. Du arbetar aldrig ensam och det finns alltid en arbetskollega som du kan vända dig till om du har frågor eller är i behov av hjälp med något.

Fler vanliga frågor om att sommarjobba på äldreboende