Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Ersta hemtjänst i Gävle

Att få hemtjänst innebär att du får hjälp och stöd i din vardag. Det kan till exempel vara hjälp med tvätt, matinköp, städning och personlig omvårdnad. När du får hemtjänst och väljer Ersta hemtjänst kommer vi hem till dig för att ta reda på hur just du vill ha din hjälp utförd.

Så arbetar vi

I samband med vårt första möte får du en kontaktperson. Vid hembesöket går vi tillsammans igenom ditt biståndsbeslut och hur du vill ha din hjälp. Utifrån detta skriver vi en genomförandeplan. Genomförandeplanen innehåller allt från när en insats ska utföras till specifika önskemål kring exempelvis hur du vill ha din frukost eller rutiner kring dina inköp.

Våra medarbetare

Vår personal har god kompetens inom äldreomsorg och fortbildas kontinuerligt. Hos oss ansvarar en kontaktperson för det mesta som rör dig och den hjälp du behöver. Tillsammans planerar ni hur hjälpen ska utföras. Det är viktigt att personkemin mellan dig och din kontaktperson fungerar och att ni trivs med varandra, annars får du byta kontaktperson.

Här finns vi

Ersta hemtjänst kan väljas av alla som bor i Andersberg, Brynäs, Centrum och Söder i Gävle.

Så går det till att få hemtjänst

Du börjar med att kontakta Gävle kommuns biståndshandläggare på telefonnummer 026-17 80 00. Biståndshandläggaren utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med, du kommer sedan få välja vilket företag du vill ska utföra hemtjänsten. Vi på Ersta hemtjänst Gävle hoppas att du väljer oss. Oavsett vilken hemtjänstutförare du väljer betalar du samma avgift till kommunen. Vi inom Ersta hemtjänst kan alltså inte konkurrera om priset bara om kvaliteten. 

Så här går det till att få hemtjänst

Vi lyssnar på dig

Vi kommer regelbundet genomföra kvalitetsmätningar i syfte att mäta hur nöjd du som hemtjänsttagare är med oss och våra tjänster. Dessutom genomför Socialstyrelsen varje år en brukarundersökning där de frågar äldre vad de tycker om sin äldreomsorg.Ersta hemtjänst får generellt höga betyg, bland annat i hur vår personal bemöter dig som kund och i hur de utför sina arbetsuppgifter. Många uppger också att de har ett högt förtroende för vår personal och att de upplever att vi tar hänsyn till deras åsikter och önskemål. 

Mer än bara omsorg - kom och var med på våra aktiviteter

Vi erbjuder gemensamma aktiviteter för våra kunder en gång i veckan. Vi träffas i vår hemtjänstlokal och spelar spel, fikar och umgås.

Tilläggstjänster för våra kunder

Om du som kund hos oss vill ha mer hjälp än vad ditt biståndsbeslut beviljar erbjuder vi hushållsnära tjänster med rut-avdrag. Vi kan hjälpa dig med alltifrån städning och inköp till ledsagning och pyntning inför storhelger.

Vår värdegrund är stark

Ersta hemtjänst drivs av Ersta diakoni som ligger i Stockholm. Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi har bedrivit vård och omsorg sedan 1851, alltid med människan i centrum. Allt överskott går tillbaka till verksamheten och på så sätt skiljer vi oss från många andra vårdgivande företag.
Idag erbjuder vi hemtjänst på ett tiotal platser, främst i Stockholmsområdet, men även här i Gävle och Sundsvall. 
Vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. Det här är våra värdeord:

Professionalism - med engagemang och ansvar står vi i ständig utveckling och lärande för att på bästa sätt möta utsatta människors behov.
Tillit - vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. Så bygger vi tillit i vardagen.
Hopp - vi vill inspirera till hopp och bidra till hälsa och välbefinnande för varje patient och kund genom att ge bästa möjliga vård grundad på forskning och utveckling. Hopp skapar öppenhet för framtiden.

Kom gärna och besök oss!

Du är alltid välkommen att besöka oss. Ring gärna innan så att vi kan vara säkra på att kunna ta emot dig. Kontoret är bemannat vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00. Vi finns tillgängliga på telefonnummer 026-60 09 50.

Varmt välkommen till Ersta hemtjänst – vi ser människan.

Verksamhetschef Jessica Söderlund
Telefon: 08-714 60 45

@gavlehemtjanst

Skriv ut