Ersta äldreboenden

Vi vill skapa en trygg och innehållsrik vardag, med aktiviteter, gemenskap och goda och trivsamma måltider. Hos oss ska alla kunna känna sig hemma. Välkommen till Erstas äldreboenden!

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man

Äldreomsorg – som det borde vara

Forskningen visar att ensamhet är en av de största orsakerna till depression hos äldre. Därför gör vi allt för att du ska känna samhörighet och gemenskap, bland annat genom olika aktiviteter. Här kan du exempelvis musicera och ta del av musikens helande kraft. Eller så väljer du något helt annat som passar just dig i det breda utbudet. Tycker du om djur? Hos oss finns djur i verksamheten och flera av våra boenden välkomnar även ditt husdjur.

Våra äldreboenden – eller vård- och omsorgsboende alternativt särskilt boende för äldre som det även kallas – är moderna, med en planlösning och inredning som ska bidra till lugn och avskildhet och med öppna ytor för att mötas. Vår vård och omsorg vilar på vetenskaplig grund, vilket innebär att vi ständigt utvecklar vår verksamhet utifrån forskningens framsteg inom vårt område.

Ersta diakoni, som driver Erstas äldreboenden, är Sveriges största idéburna vård- och omsorgsaktör. Att vara idéburen innebär att vi, till skillnad mot många andra vård- och omsorgsaktörer, återinvesterar vår vinst i verksamheten. 

Inga konstigheter egentligen. Det är bara så – som det borde vara.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor eller om du vill komma på en visning på något av våra äldreboenden i Stockholmsområdet eller i Uppsala.

Om att flytta till oss

1

När det har blivit dags att flytta till ett äldreboende

En flytt är ett stort beslut och det kan vara mycket nytt att sätta sig in i.

Bra att veta
2

Så får du plats på ett äldreboende

För att kunna flytta till ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut. Det utfärdas av din kommun.

Så skaffar du ett biståndsbeslut
3

Bra att tänka på inför flytten

Bra att ha med sig och fixa - vi har samlat ett antal tips för att underlätta för dig i flyttstöket.

Till checklistan

Aktuellt

vackra kaffekoppar staplade på varandra

Program för Café Minnesvärt

Café Minnesvärt är en mötesplats för alla som på något sätt är berörda av kognitiva sjukdomar. Ta del av intressanta föreläsningar - läs mer här >>

Äldre man klappar ömt en kvinna på kinden

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Stekt lax med tillbehör

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.