Bild från Hannahemmets grönskande gård, i solsken

Ersta äldreboende

Hannahemmet, Råcksta i Bromma

Hannahemmet i Råcksta är ett modernt äldreboende för dig med ett omfattande vårdbehov dygnet runt. Här finns trevliga sällskapsytor och en stor, grönskande innergård. På en av våra demensenheter arbetar personal som talar finska och i huset finns en uppskattad bastu.

Om boendet

Hannahemmet är ett vård- och omsorgsboende med boendeenheter för både personer med demenssjukdom och somatiska sjukdomar. Vi har även enheter med finsk-svensk inriktning - läs mer längre ner.

Vi har 54 lägenheter som är utrustade med enkelt pentry, garderober och ett rymligt badrum. Vissa av våra lägenheter har en egen balkong eller uteplats.

I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

bild från ett av hannahemmets vardagsrumSom boende har du tillgång till gemensamt kök och allrum för social samvaro. Varje avdelning har en stor gemensam balkong. I allrummen på varje avdelning finns tillgång Wi-Fi och surfplatta. 

I bottenvåningen finns vår bastu med relax- och aktivitetsrum vilket är mycket uppskattat av våra boende.

Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Våra sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut har alla erfarenhet av äldreomsorg.

Utemiljön och närområdet

På vår fina innergård kan du promenera bland träd och odlingar eller bara sitta och njuta av grönskan och dofterna. Hannahemmet ligger i området Tunet, endast fem minuters promenad från t-banestation Råcksta. I anslutning till Hannahemmet finns grönområden och en rad olika serviceinrättningar som fotvård och frisör. Vi har en cykel med extra sittplatser så att vi tillsammans kan ta oss runt i närområdet.

Vi försöker skapa en familjär och hjälpsam stämning på Hannahemmet, där alla som bor och arbetar är lika viktiga och får känna sig sedda

Finskspråkig demensenhet

På en av våra tre demensavdelningar finns personal som talar finska. Alla boende på Hannahemmet har dock möjlighet att uppleva finska maträtter och landets sätt att fira traditioner. Och självklart badar vi bastu!

Hannahemmets fina bastuMeningsfulla aktiviteter

Våra medarbetares arbetstider planeras så att vi är så många som möjligt på plats vid våra dagliga aktivitetspass då vi erbjuder utevistelse och aktivitet. Vi har även ett gemensamt aktivitetsrum.

Vi jobbar hårt för att de boende ska känna sig hemma och den goda maten är en central del av vardagen på Hannahemmet. Du kan ta med ditt husdjur när du flyttar till oss. Detta behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram >>

Välkommen till Hannahemmet!

Mer om livet hos oss

  • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
  • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
  • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
  • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
  • Genom Ersta kyrka erbjuder vi stöd i existentiella frågor, oavsett trosuppfattning.

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man

Vanliga frågor

Kostnaden för att bo på ett äldreboende är uppdelad i tre delar:

  1. Omsorgsavgift
  2. Hyra för din lägenhet
  3. Måltidskostnad

Läs mer om kostnaden för att bo på ett vård- och omsorgsboende här >>

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag. Det finns möjlighet att delta i gruppaktiviteter som exempelvis skönhetsgrupp, trädgårdsgrupp, gymnastik med mera. Vi bjuder även in till pub, musikuppträdanden, sångstunder samt korvgrillning och musik på gården med mera.

Utöver de dagliga aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Vissa helger anordnas det Fredagskväll, Lördagsfest eller Söndagskaffe på våra olika boendeenheter.
Livet på våra vård- och omsorgsboendena går att följa på respektive boendes instagramkonto.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på våra boenden:

Juliahemmet prisas för sina aktiviteter >>
Så skapas en meningsfull vardag på Linnégården >>

Vi har bred erfarenhet och kunskap kring demens och andra kognitiva sjukdomar. Våra arbetssätt, vårt bemötande och den fysiska miljön är utformade för att tillvaron ska bli så begriplig och hanterbar som möjligt för personer med kognitiv svikt eller demenssjukdom. Lokalernas inredning ska förmedla hemkänsla och trygghet, underlätta orienteringsförmåga och igenkännande. Läs mer om hur vi kan stötta dig med demenssjukdom

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se annorlunda ut - kontakta verksamhetschefen för det äldreboende du är intresserad av för att få veta mer. Kontaktuppgifter hittar du här eller på respektive äldreboendes hemsida.

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Vanliga frågor om äldreboende

Aktuellt

vackra kaffekoppar staplade på varandra

Program för Café Minnesvärt

Café Minnesvärt är en mötesplats för alla som på något sätt är berörda av kognitiva sjukdomar. Ta del av intressanta föreläsningar - läs mer här >>

Äldre man klappar ömt en kvinna på kinden

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Stekt lax med tillbehör

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Kontakta gärna vår verksamhetschef om du har frågor eller om du vill komma på en visning.

Verksamhetschef 
Marie Söderquist 
Telefon: 08-714 66 12
Email: marie.soderquist@erstadiakoni.se

Enhetschef 
Parvin Uzunalova
Telefon:
08-714 66 85

Enhetschef
Josefine Jonsson
Telefon: 08-714 62 15

Sjuksköterska
Telefon:
08-566 343 20 
eller 08-566 343 30

Adress:
Råckstavägen 32, 168 62 Bromma 

Email: hannahemmet@erstadiakoni.se

 Avdelningar:
1A
Telefon: 08-566 343 21

1B
Telefon: 08-566 343 22

2A
Telefon: 08-566 343 23

2B
Telefon: 08-566 343 24

3A
Telefon: 08-566 343 25

3B
Telefon: 08-566 343 26

Välkommen till Hannahemmet!