Ersta äldreboende

Hannahemmet, Bromma/Råcksta

Hannahemmet är ett äldreboende för dig med ett omfattande vårdbehov dygnet runt. Här finns flera trevliga gemensamma sällskapsytor och en stor, grönskande innergård. Vi är ett modernt vård- och omsorgsboende med finsk-svensk inriktning.

Om boendet

Hannahemmet är ett vård- och omsorgsboende med boendeenheter för både personer med demenssjukdom och somatiska sjukdomar. Vi har även enheter med finsk-svensk inriktning - läs mer längre ner.

Vi har 54 lägenheter som är utrustade med enkelt pentry, garderober och ett rymligt badrum. Vissa av våra lägenheter har en egen balkong eller uteplats.

I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

bild från ett av hannahemmets vardagsrumVarje avdelning har en stor gemensam balkong. I allrummen finns tillgång Wi-Fi.

I bottenvåningen finns vår bastu med relax- och aktivitetsrum vilket är mycket uppskattat av våra boende.

Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Våra sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut har alla erfarenhet av äldreomsorg.

Utemiljön och närområdet

På vår fina innergård kan du promenera bland träd och odlingar eller bara sitta och njuta av grönskan och dofterna. Hannahemmet ligger i området Tunet, endast fem minuters promenad från t-banestation Råcksta. I anslutning till Hannahemmet finns grönområden och en rad olika serviceinrättningar som fotvård, frisör och restaurang.

 

Vi försöker skapa en familjär och hjälpsam stämning på Hannahemmet, där alla som bor och arbetar är lika viktiga och får känna sig sedda

Finsk-svensk inriktning

Vi har avdelningar med finsk inriktning, där personal talar både svenska och finska. Här har inredning, aktiviteter, mat och traditioner hämtat inspiration från Finland. Och självklart badar vi bastu. Vi välkomnar även svenskspråkiga pensionärer till våra motsvarande svenskspråkiga avdelningar.

hannahemmets bastu

Våra medarbetares arbetstider planeras så att vi är så många som möjligt på plats vid våra dagliga aktivitetspass då vi erbjuder utevistelse och aktivitet. Vi har även ett gemensamt aktivitetsrum.

Vi jobbar hårt för att de boende ska känna sig hemma och den goda maten är en central del av vardagen på Hannahemmet. Du kan ta med ditt husdjur när du flyttar till oss. Detta behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram >>

Välkommen till Hannahemmet!

Vanliga frågor

Vad erbjuder ni för aktiviteter?

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag.

Läs hela svaret

Hur kan ni stötta mig med demens?

Vi har bred erfarenhet och kunskap kring demens och andra kognitiva sjukdomar. Våra arbetssätt, vårt bemötande och den fysiska miljön ...

Läs hela svaret

Kan jag komma på en visning?

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se ...

Läs hela svaret

Får jag ta med mitt husdjur vid flytten?

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna ...

Läs hela svaret

Mer om oss

Coronaviruset - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av samlad information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor eller om du vill komma på en visning.

Verksamhetschef
Charlotte Jonsson Sörensson
Telefon: 070-484 36 09

Enhetschef
Klara Astros
Telefon: 073-867 66 82

Enhetschef
Natalia Janus
Telefon: 072-084 00 03

Sjuksköterska
Telefon: 08-566 343 20 eller
08-566 343 30

Adress: Råckstavägen 32, 168 62 Bromma

Välkommen till Hannahemmet hannahemmet@erstadiakoni.se