Ersta äldreboende

Lydiahemmet, Farsta strand

Lydiahemmet är ett modernt äldreboende där genuin hemkänsla möter dagens teknik. Här finns 54 välplanerade lägenheter och trivsamma gemensamhetsutrymmen.  

Om boendet

Lydiahemmet är ett vård- och omsorgsboende för dig med ett vårdbehov dygnet runt. Här finns boendeenheter för både personer med demenssjukdom och somatiska sjukdomar.

Lägenheterna är rymliga och har stora fönster för ljusinsläpp. De är 30 kvm och har badrum och trinett. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. Tv-kanaler med ett basutbud, bredband och telefonabonnemang samt el ingår i hyran. På Lydiahemmet finns ett Wi-fi-nätverk som är fritt att använda i de allmänna utrymmena.

Bild inifrån ljus- och solrummet playa del lydiaHos oss finns möjlighet till parboende. Du kan ta med ditt husdjur när du flyttar till oss. Detta behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Varje enhet har ett gemensamt kök med matsal, balkong och allrum.

Vi är extra stolta över att kunna erbjuda Playa del Lydia, ett ljus- och solrum för avslappning. Effekten av artificiellt ljus är inte vetenskapligt klarlagd, men många känner sig avstressade och uppiggade i den ljusa miljön. Här kan du känna solen, lyssna på vågorna och höra fåglarna som kvittrar.

Utemiljön och närområdet

Lydiahemmet ligger precis intill Farsta strands tunnelbanestation med närhet till torg, kommunikationer och natur. I området finns affär och café. På promenadavstånd når man bland annat ett koloniområde samt sjön Magelungen. En tunnelbanestation bort finns Farsta centrum med 150 butiker.

Vi är extra stolta över att kunna erbjuda Playa del Lydia, ett ljus- och solrum för avslappning.

Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Finsktalande personal finns. Våra sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut har alla erfarenhet av äldreomsorg. Med hjälp av minnesstärkande metoder jobbar vi för att du med demenssjukdom ska få en så meningsfull tillvaro som möjligt.

Varierat aktivitetsutbud

Vi erbjuder varierade aktiviteter både utomhus och inomhus. Några exempel är bland annat hälsopromenad och frukostklubb. 

Bild från lydiahemmets gemensamma vardagsrumVi har även ett aktivitetsrum för gruppaktiviteter som exempelvis skönhetsgrupp, konst eller bokcirkel. Vi samarbetar med ett fotvårdsföretag som utför behandlingar efter överenskommelse i ditt hem. Frisör finns i närområdet, men kommer även på hembesök om du önskar det. Extra säng finns för utlåning om dina anhöriga vill sova över.

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram.

Välkommen till Lydiahemmet!

Vanliga frågor

Vad erbjuder ni för aktiviteter?

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag.

Läs hela svaret

Hur kan ni stötta mig med demens?

Vi har bred erfarenhet och kunskap kring demens och andra kognitiva sjukdomar. Våra arbetssätt, vårt bemötande och den fysiska miljön ...

Läs hela svaret

Får jag ta med mitt husdjur vid flytten?

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna ...

Läs hela svaret

Kan jag komma på en visning?

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se ...

Läs hela svaret

Mer om oss

Coronaviruset - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av samlad information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor eller om du vill komma på en visning.

Tjänstgörande sjuksköterska kl 7-16
Telefon: 076-696 84 97

Tjänstgörande koordinator, alla avdelningar
Telefon: 076-696 84 67

Arbetsterapeut/fysioterapeut
Telefon: 076-696 84 77

Verksamhetschef
Malin Boart
Telefon: 08-714 64 83
E-post: malin.boart@erstadiakoni.se

Enhetschef
Sanna Kauppila
Tele: 08-714 63 90
E-post: sanna.kauppila@erstadiakoni.se

Enhetschef
Joy Seguis
Tele: 08-714 63 62
E-post: Joy.seguis@erstadiakoni.se

Adress: Farsta strandplan 15, 123 71 Farsta strand

Välkommen till Lydiahemmet lydiahemmet@erstadiakoni.se