Ersta äldreboende

Mariahemmet, Enskededalen

Ett hemtrevligt äldreboende i Enskededalen, ett stenkast från tunnelbanestationen Sandsborg. Här låter vi naturen och årstiderna fungera som en lugn inramning för våra aktiviteter.

Om boendet

Mariahemmet är ett vård- och omsorgsboende för dig med ett omfattande vårdbehov dygnet runt. Här finns boendeenheter för både personer med demenssjukdom och somatiska sjukdomar.

Vi har 83 välplanerade lägenheter om cirka 28 kvadratmeter som har rymligt badrum samt ett pentry. De flesta lägenheterna har en balkong. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Mariahemmets samlingssal, med matbord och soffgrupp,som ligger i bottenplan

För dig som vill ha gemenskap finns det flera gemensamma utrymmen. Varje våning har ett gemensamt kök, matrum och vardagsrum, där det också finns en stor inglasad balkong. 

Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten och vi har ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.


Mariahemmet har en lummig grönskande innergård där vi kan grilla, lyssna på musik och fika med nybakat.

Utemiljön och närområdet

Här finns en lummig grönskande innergård där vi kan grilla, lyssna på musik och fika med nybakat. Mariahemmet ligger en kort promenad från tunnelbanestationen Sandsborg. I närheten finns ett litet centrum med matbutik, bibliotek, simhall, apotek, frisör och torghandel under säsong. Det är även nära till grönområden.

Meningsfulla aktiviteter

Våra medarbetare arbetar för att göra din dag meningsfull. Vi erbjuder dagligen aktiviteter, ute och inne, såsom promenader, konserter, skönhetssalong, bingo, bollsport och gympa. På Mariahemmet finns en aktivitetsansvarig medarbetare som arbetar enbart med de gemensamma aktiviteterna.

bild från mariahemmets innergård.Vi är ett rökfritt äldreboende. Du kan ta med ditt husdjur när du flyttar till oss. Detta behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram.

Välkommen till Mariahemmet!

Vanliga frågor

Vad erbjuder ni för aktiviteter?

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag.

Läs hela svaret

Hur kan ni stötta mig med demens?

Vi har bred erfarenhet och kunskap kring demens och andra kognitiva sjukdomar. Våra arbetssätt, vårt bemötande och den fysiska miljön ...

Läs hela svaret

Får jag ta med mitt husdjur vid flytten?

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna ...

Läs hela svaret

Kan jag komma på en visning?

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se ...

Läs hela svaret

Mer om oss

Coronaviruset - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av samlad information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du vill veta mer eller boka en tid för visning.

Adress: Åstorpsringen 26, 121 31 Enskededalen
Telefon: 
08-714 61 00

Verksamhetschef
Ida Otteberg
Telefon: 08-462 31 34

Enhetschef
Ann-Cristine Norevik
Telefon: 
08-714 65 08

 

Enhetschef
Lajde Blakaj
Telefon: 08-714 65 05

Enhetschef HSL
Evelina Rupia Löfberg
Telefon: 08-714 60 77

 

Välkommen till Mariahemmet